dimecres, de juny 15, 2011

Roda de premsa arran la repressió post Vaga General

El Casal Popular Panxampla, USTEC, CATAC, PCPC, COS, Maulets, Unió de Pagesos i persones indignades signen un comunicat contrari a la denúncia arbitrària que ha imposat el departament d’Interior arran de les mobilitzacions de la passada vaga general.

Denuncien la criminalització dels col·lectius socials i alerten d’una retallada de llibertats just en un moment en què molta gent veu necessari mobilitzar-se.

Una quarantena de persones han participat, avui a Tortosa, en una roda de premsa solidaritzant-se amb el Casal Popular Panxampla davant la denúncia arbitrària que li ha imposat el departament d’Interior arran de les mobilitzacions de la passada vaga general.

El passat dimecres 29 de setembre de 2010 els sindicats CCOO, UGT i USOC van convocar una concentració a la plaça Barcelona de Tortosa a les 12’00 hores, on van fer els seus parlaments. Un cop acabats, diverses organitzacions (Casal Popular Panxampla, USTEC, CATAC, PCPC, COS, Maulets i Unió de Pagesos) van llegir un manifest contra la reforma laboral i de les pensions.

Seguidament, diversos centenars de persones, de manera espontània, van agafar una de les pancartes que hi havia a la plaça (sense signar per cap col·lectiu) i van iniciar una marxa espontània i pacífica per l’Avinguda Generalitat fins el Departament de Treball i la Delegació del Govern. Així mateix va ser recollit en les cròniques del diversos mitjans de comunicació locals i comarcals.

Mesos després, el Departament d’Interior ha fet arribar una multa al Casal Popular Panxampla, acusant l’entitat d’ocupar l’espai públic de manera il·legal.

Les diverses organizacions sindicals, socials i polítiques signants del comunicat manifesten:

- La seua condemna a la intenció del departament d’interior de multar al Casal Popular Panxampla pels fets ocorreguts el passat 29 de setembre a Tortosa.

- Denuncien el caràcter polític d’aquesta denuncia que pretén criminalitzar els moviments socials que més critiquen la política de retallades del govern català (actual i anterior) i del govern de l’Estat espanyol.

- Rebutgen l’existència d’arxius il·legals a les comissaries. Al seu informe, els mossos d’esquadra relacionen diverses persones com a membres del Casal Panxampla, malgrat no haver-hi hagut cap identificació en el transcurs de les protestes.

- Critiquen els mètodes de la conselleria d’interior del govern Mas, avalats per Felip Puig i Eva Ruiz. Aquesta multa com l’actuació del mossos a Barcelona el passat divendres 27 de maig, demostren que la classe política està nerviosa davant de l’evidència d’una població cada vegada més conscient i crítica amb les organitzacions servidores del sistema que els manté en el poder.

Per tot això, les associacions sotasignants demanen:

- La retirada immediata de la denúncia.

- Una rectificació i disculpa pública del Departament d’Interior.

- L’eliminació dels arxius il·legals del Departament d’Interior.

- Que la policia catalana es dedique a perseguir les persones corruptes i no la gent indignada, aturada, precària... que de manera pacífica i espontània va voler manifestar el seu malestar en un dia de Vaga General Enllaçi que avui ha vingut a solidaritzar-se a la roda de premsa.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 14 de juny de 2011
manifest signat
Estadisticas Gratis