dimarts, de gener 04, 2011

MANIIFEST: DEFENSEM EL CATALÀ A LES ESCOLES

Les persones convocants rebem amb indignació la sentència del Tribunal Suprem que, sens dubte, invalida el model d’immersió lingüística del sistema educatiu a Catalunya, tan valorat i seguit per d’altres comunitats plurilingües d’arreu del món i reconegut i defensat tant per la Comissió com pel Parlament Europeu durant l’any 2009, qui el va posar com a exemple a seguir per a la resta de països de la Unió Europea.

Es tracta d’una sentència que ataca frontalment l’essència de la cohesió social del poble català, tocant de mort un dels seus pilars fonamentals. Algunes veus diuen que és una sentència absurda i desproporcionada, atès que no és fruit de cap conflicte lingüístic, ni sol·licitada per cap grup social, sinó únicament per tres particulars. Aquesta sentència però, la considerem el cavall de Troia que utilitzaran partits i entitats espanyolistes per a tombar la paret mestra de l’educació catalana.

Queda clar que es tracta, sens dubte, d’una sentència més política que jurídica, i esdevé un exemple més del que està essent un reguitzell d’agressions semblants, fruit de la interpretació restrictiva de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

Per si no fos poc, aquesta sentència arriba precisament en el moment en què diferents informes evidencien que els estudiants a Catalunya no tenen un nivell inferior de coneixement i domini de les llengües que els de la resta de l’Estat espanyol i a més a més tenen més facilitat per aprendre terceres i quartes llengües.

Volem alertar de les nefastes conseqüències que l’aplicació d’aquesta sentència pot comportar: la segregació escolar en funció de la tria lingüística i, conseqüentment, el trencament de la cohesió social. També la limitació de les oportunitats de les persones no catalanoparlants a l’hora de viure i treballar a Catalunya, ja que el desconeixement de la llengua catalana impedirà la seva plena inclusió social.

Per tot això, protestem enèrgicament i cridem la societat catalana a organitzar-se per tal de donar una resposta adequada a aquest intent de genocidi lingüístic alhora que fem nostres les crides a
la INSUBMISSIÓ fetes des de les Federacions d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), d’Ensenyament secundari (Fapes) i d’Escoles Lliures (Fapel), així com de diferents entitats i institucions del País.

A Tortosa, 23 de desembre de 2010.

Adhesions de les Terrres de l'Ebre: (a dia 4 de gener de 2010)

Ajuntament de Tivenys
Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa
Associació AMICS d'Ulldecona
Associació amigues i amics UNESCO Tortosa
Associació Atzavara-arrels
Associació Cultural "Camí de Sirga" de Tivenys
Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet
Associació cultural i ecologista "Arjub" de Roquetes
Associació Cultural Soldevila de Campredó
Associació Juvenil Campredó Jove
Casal Popular Panxampla
CCOO Ensenyament Terres de l'Ebre -Sindicat de mestres-
COS (Coordinadora Obrera Sindical)
ERC Roquetes
ERC Tortosa
FOLC (Federació d'organitzacions per la llengua catalana)
Gralles i Tabals de Jesús
ICV Terres de l'Ebre
Maulets Terres de l'Ebre
Obre't Ebre
Òmnium Cultural Terres de l'Ebre
Solidaritat Catalana per la Independència Terres de l'Ebre
Unió de Pagesos
USTEC·STEs

Es seguiran recollint adhesions a la següent adreça de correu electrònic:
adhesionsterresdelebre@gmail.com
Estadisticas Gratis