dijous, de març 06, 2008

"un altre món és possible"
primeres jornades internacionalistes

Des del Casal Popular Panxampla presentem aquest programa amb gent tan prestigiosa i compromesa com els professors universitaris Arcadi Oliveres, Carlos Taibo i Carlos Varea, coneguts fora de l’àmbit estatal i amb molts llibres publicats (entre els tres s’apropen als 40). Així com el projecte internacionalista i solidari de Societat Civil de La Garriga, col·lectiu compromès amb la revolució zapatista de Chiapas,... un poble castigat per les polítiques neoliberals que s’apliquen a Amèrica Llatina.

Volem oferir-te una visió diferent del món, sense els interessos econòmics que condicionen el discurs dels mitjans de comunicació. Per què se silencia el genocidi txetxè? Per què els EUA han ocupat Iraq? Marxaran d’Iraq? Per què Iraq i no altres? Què és el zapatisme? Està viu? Què poden aportar els moviments antiglobalització? Hi ha alternativa al neoliberalisme?

Jornades internacionalistes perquè creiem en la relació i en la solidaritat entre els pobles. No podem oblidar, ni volem, que la pobresa que pateixen aquests pobles és fruit de l’espoliació del món ric i del seu model econòmic, que valora més les mercaderies que les persones.

Una solidaritat internacionalista que ha de començar aquí, amb la població immigrada, la nova classe obrera desarranjada, que pateix el racisme, l’explotació laboral i la persecució policial per ser, més que diferents, pobres. Presentem aquestes jornades des del Casal Popular Panxampla, un espai de llibertat per construir la utopia. Perquè sabem que la llibertat no es demana, s’agafa.

PROGRAMA:

divendres 14 de març // a les 20:30h
xarrada: “el món: una perspectiva global”
amb Arcadi Oliveres, Doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i pau.
al Casal Popular Panxampla

dissabte 15 de març // a les 22:30h
projecció: “la espalda del mundo”
un documental commovedor i premiat que va des de les mines de Bolívia fins al Kurdistan i a les presons dels Estats Units
al Casal Popular Panxampla

dijous 3 d’abril // a les 19:00h
xarrada: “el discurs del moviment antiglobalitzaició”
amb Carlos Taibo Arias, professor de Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universistat Autònoma de Madrid. Autor de més de 20 llibres sobre l'Europa central i oriental, també és expert en geopolítica mundial i en anàlisi de la globalització.
Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)

dissabte 5 d'abril // a les 22:30h
projecció: “el procés del possible”
documental sobre el Fòrum Social Mundial de Nairobi 2007, un documental ple de reflexions, anàlisis, propostes i somnis, alguns fets realitat.
al Casal Popular Panxampla

divendres 9 de maig // a les 20:30h
xarrada: “Iraq, cinc anys d’ocupació”
amb Carlos Varea, coordinador de la campanya estatal contra l’ocupació i per la sobirania d’Iraq (www.nodo50.org/iraq) i professor d’Antropologia a la Universitat Autònoma de Madrid. Una de les persones de l’estat espanyol que millor coneix la realitat d’Iraq.
al Casal Popular Panxampla

dissabte 10 de maig // a les 22:30h
projecció: “história de mujeres”
Una història humana sobre l’ocupació d’Iraq.
al Casal Popular Panxampla

divendres 13 de juny // a les 20:30h

xarrada: “la lluita per l’autonomia dels indígines zapatistes a Chiapas”
amb La Garriga Societat Civil (organització que porta des dels anys 90 vinculats amb la lluita de l’EZLN i dels indígines zapatistes). I van promoure l’agermanament entre el municipi de La Garriga i el municipi autònom El Trabajo.
al Casal Popular Panxampla

dissabte 14 de juny // a les 22:30h
projecció: “el fuego y la palabra”
documental sobre els 20 anys de la fundació de l’EZLN i 10 de l’alçament zapatista.al Casal Popular Panxampla

Estadisticas Gratis