dijous, de març 13, 2008

crònica de la marxa pel decreixement al seu pas per Tortosa

Els passats dies 26 i 27 de febrer de 2008 el Casal Popular Panxampla, La Vianda i la Casa de l’Aigua, vam rebre a Tortosa al col·lectiu Temps de Re-voltes.

Este grup està fent una ruta en bicicleta per tot Catalunya (entrant puntualment per Vinaròs al País Valencià) per posar en marxa el decreixement, a través de la seua activitat en forma de xerrades i tallers.

El primer dia vam debatre sobre la crisi energètica i el pic del petroli i es va fer un taller de projectes decreixents (o no-capitalistes) del qual han sorgint algunes idees que anirem duent a la pràctica, i ganes de trobar més projectes.

Per al segon dia, una dotzena aproximada de persones, vam fer una marxa lenta en bicicleta acompanyades pel cotxe elèctric que aportava l’ambientació musical i les consignes amb el seu equip de megafonia, per denunciar les dificultats d’utilitzar este mitjà de transport a Tortosa, passant també per Jesús i Roquetes (destaquem el moment Eix de l’Ebre i el pas del pont de Tortosa…). En acabar, sense pressa pel compliment dels horaris, vam parlar de com funciona el sistema financer capitalista i un taller introductori al voltant d’un possible sistema econòmic alternatiu.

Amb la col·laboració de totes i tots, vam preparar els sopars dels dos dies per a la trentena d’assistents que va tenir a cada jornada.

Què ens va quedar? A més de conèixer i fer una reflexió conjunta sobre el decreixement amb els moviments locals, temps de re-voltes recullen informació, en forma d’entrevistes, sobre les diverses lluites, amb la intenció de publicar-ho en una pàgina web i teixir una conexió entre totes elles.

D’aquí van marxar cap a la Terra Alta, a seguir la seua passejada.

Ho podeu seguir tot a: http://www.tempsdere-voltes.cat/
Estadisticas Gratis