dilluns, de març 17, 2008

Esperança inesperada

Ahir dia 16 de Març de 2008 la població d'Orta de Sant Joan es va pronunciar rotundament en contra de la implantació d'una central eòlica al seu terme municipal, 80% de participació, 78% dels vots en contra. L'alcalde assegurava abans i després de conèixer el resultat que acatarien la decisió del poble.

Per a qui s'ha oposat des de bon principi al projecte de massificació eòlica comarcal sembla que s'ha obert una escletxa inesperada iniciativa d'un ajuntament clarament pro-eòlic. La veu de la població, a la que s'hauria d'haver preguntat molt abans, es posicionava a favor de la paralització del procés encara que això pugués reportar conseqüències econòmiques sobre l'ajuntament en forma d'indemnitzacions a les empreses eòliques. La possibilitat de pagar per conservar les serres tal com les han vist els nostres avantpassats per a que les pugon veure los nostres fills, pot semblar més o menys justa, però de moment, fa trontollar lo que semblava completament assentat fa unes hores.
Una alenada d'esperança per a que lo que ha començat a Orta no tingo "deturador", si prous ajuntaments paralitzen les obres, la línia d'alta tensió no serà rentable i la massificació eòlica de la Terra Alta no serà més que un llarg i passat malson.

TERRA ALTA, TERRA DIGNA!
Plataforma en Defensa de la Terra Alta

+info:

Estadisticas Gratis