dilluns, d’abril 07, 2008

una vegada més: no al camp de golf de Vinallop:
especulació? ni aquí ni enlloc!

Posicionament del Casal Popular Panxampla arran de les declaracions de l'ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, demanant que s'autoritzés el camp de golf de Vinallop (Tortosa):
Especulació? ni aquí ni enlloc!
Per una nova cultura de l’aigua: ni als camps de golf ni transvasaments!
El Casal Popular Panxampla ja hem manifestat abastament la nostra oposició i argumentació en contra d’un model territorial basat en un creixement urbanístic insostenible i desmesurat que no té en compte els recursos naturals i energètics de que disposa el territori, els residus que generarà, i no contempla cap mena de planificació en este sentit. Un model territorial fet a mida de promotores i empreses que basen la seua política financera en l’especulació al qual malauradament molts ajuntaments en són còmplices. És, repetidament, el cas de l’Ajuntament de Tortosa.

El Casal Popular Panxampla va presentar al·legacions en dos ocasions, respecte el conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Tortosa i l’empresa Tortosa Golf Resort que pretén fer un complex urbanístic a Vinallop amb 900 habitatges (quan actualment hi viuen al voltant de 350 persones), i un camp de golf de 18 forats que fins ara no ha rebut l’autorització del Departament de Medi Ambient. Les nostres al·legacions es basaven en diferents arguments, un dels quals era la defensa de la Nova Cultura de l’Aigua i la incoherència que suposa que l’ajuntament de Tortosa que va signar la Declaració Municipal per la Nova Cultura de l’Aigua a la Conca de l’Ebre proposés per al propi territori un model territorial i turístic que n’és contrari.

Es per això que considerem d’una gran irresponsabilitat política que en els moments que estem vivint actualment, en ple debat de com gestionar la sequera, bombardeig continu “d’emergència nacional” i amb l’amenaça de nous transvasament, interconnexions, i perllongacions del minitransvasament, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, manifeste que espera que des de la Conselleria de Medi Ambient li donen llum verd per al camp de golf de Vinallop. Irresponsabilitat política perquè esta demanda no fa altra cosa que fomentar l’enfrontament entre territoris i donar arguments i raons a les acusacions d’insolidaritat que ja hem pogut escoltar en diferents mitjans.

Fer esta demanda, i precisament en estos moments, és sens dubte una provocació i és tensar la situació, que ja de per sí és prou delicada. En plena aplicació de decret de sequera a amb sancions que recauen bàsicament sobre la ciutadania, quan s’està demanant que no s’omplin piscines, que no se reguen jardins, que se rente el cotxe als llocs autoritzats... l’alcalde de Tortosa demana que li autoritzen un camp de golf. Fer-ho ara, quan les Terres de l’Ebre som el punt de mira de molta gent, és certament perjudicial.

Si finalment es concedeix el permís, també la Conselleria de Medi Ambient demostrarà una vegada més la inconsistència de la seua actuació i la contradicció del seu discurs, com està demostrant en les propostes de transvasements que està proposant.
Estadisticas Gratis