dimarts, de juliol 26, 2011

“La Jota a la Plaça “ a Grenoble

El ritme de jota de les Terres de l’Ebre també estarà present en esta mostra de cultura popular catalana, i ho farà de la mà de La Jota a la Plaça. Juntament amb 22 grups més d’arreu de Catalunya farem possible que la cultura popular catalana siga coneguda i reconeguda a una ciutat europea.

Des d’Adifolk – Associació per la Difusió del Folklore-, l'any 1988, amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura popular catalana, va néixer l'Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups del nostre folklore i tradició. Enguany se celebra a Grenoble, els dies 4, 5 i 6 d’agost.

Ens fa molta il·lusió poder portar-hi la jota i fer possible alhora que les Terres de l’Ebre estiguen presents, un any més , a l’Aplec, precisament enguany, en un moment en què la jota comença a identificar-se i reconèixer-se sense recança també com a element propi de la cultura catalana.

La Jota a la Plaça és una proposta del Casal Popular Panxampla que des de l’any 2006 intenta difondre i recuperar a nivell popular un dels elements de festa més característics de la cultura de les Terres de l’Ebre, la jota, present també a altres territoris que conformen els Països Catalans.

Els nostres objectius són:

- Recuperar la jota en la seua vessant més popular i situar-la de nou al seu lloc d’origen , la plaça iel carrer i aconseguir que es torne a viure de manera participativa.

- Difondre la jota i les altres danses pròpies de les Terres de l’Ebre més enllà del Coll de Balaguer i el riu Sènia, com a element propi de la cultura catalana.

- Promoure la cultura de les Terres de l’Ebre.

- Promoure i defensar la llengua i la cultura catalana.

Volem mostrar el nostre agraïment a Adifolk, que ens ha brindat l’oportunitat de portar el ritme de jota més enllà, no només de les Terres de l’Ebre, sinó de Catalunya, tot participant en l’Aplec que se celebra enguany a Grenoble. Agraïm també sincerament l’acollida que ens fa la ciutat de Grenoble i esperem que els seus carrers i les seues places s’assaonen de la nostra cultura i en guarden un molt bon record.

El proper dissabte dia 30 de juliol també serem presents a la Festa del Castell de Montjuïc que s’organitza per presentar aquí Catalunya l’Aplec a Grenoble.

Per conèixer Adifolk, què és l’Aplec i la programció d’enguany a Grenoble, podeu consultar aquí: www.adifolk.cat

Casal Popular Panxampla

La Jota a la Plaça

Estadisticas Gratis