dimarts, de juliol 19, 2011

Carta de Suport a la Taverna del Casal Popular Panxampla

Diferents persones que participen activament a la Festa del Renaixement, cantant amb corals, grups de grallers i dolçainers, o la Taverna d'Enrico signen una carta de suport al Casal Popular Panxampla.

La Taverna “Lo Cau de la Bandolera”, impulsada pel Casal Popular Panxampla, ja fa 7 anys que participa de la Festa del Renaixement de Tortosa. Moltes de les persones que hi participen, fa més de 10 anys que tenen un paper actiu amb la festa, ja siga com a voluntàries, actors o actrius , músics, artistes o col·laborant amb altres tavernes.

En els inicis, aquesta taverna estava situada al carrer del Replà, a l’entrada de la plaça de Sant Joan (Plaça del Pou), però ara fa 3 anys, a causa de les obres de remodelació d’aquesta plaça, se’ns va oferir la possiblitat de traslladar la taverna a les Avançades de Sant Joan. L’aposta de l’Ajuntament era situar el final diari de la festa, fins la matinada, en aquesta zona.

Era el primer any que s’instal·laven tavernes a les Avançades, la dificultat d’accés, el desnivell i la gran distància respecte el nucli urbà, van generar molts dubtes sobre la viabilitat del projecte. A més a més, a la zona on s’oferia la possibilitat d’instal·lar la taverna no s’hi podia accedir amb vehicle per poder dur tot el material. Tot plegat, suposava que per tirar endavant la taverna del Cau dels Bandolers i les Bandoleres, fos necessàri fer un gran esforç i assumir uns riscos.

Tot i les adversitats, es va apostar per ubicar-se a les avançades. A causa del canvi d’entorn, va ser necessari renovar més de la meitat del material i la infraestructura. Entre banquets, taules, troncs de pi, neveres, congeladors , tiradors, barres, beguda, menjar... es van moure, només amb l’ajuda de la força de desenes de membres i col·laboradores del Casal Popular Panxampla, uns 6000 Kg, superant distàncies de més d’un centenar de metres i desnivells de més de 10 metres en alguns casos.

Després de 3 anys, amb les dificultats logístiques afegides, la Taverna de les Bandoleres ha demostrat ser capaç de tirar endavant amb la iniciativa amb escreix, i conjuntament amb La Taverna del Pou, la taverna Carpe Diem, la Taverna d’Enrico , els campaments, els espectacles itinerants han generat diversos espais de festa amb ambients diferents, però complementaris, que permeten disfrutar a milers de persones d’un bon final de Festa del Renaixement a les Avançades de Sant Joan. Entre tots i totes hem aconseguit consolidar aquest espai com un dels punts de referència de la Festa del Renaixement, a partir de mitja tarde.

En l’edició d’enguany, però, l’Ajuntament de Tortosa, té previst fer un seguit d’espectacles en la primera esplanada de les Avançades de Sant Joan. Segons l’Ajuntament, aquets espectacles no són compatibles amb la Taverna del Cau dels Bandolers i les Bandoleres, i pretenen apartar-los de les Avançades.

La Festa del Renaixement, té un encant especial degut a la implicació d’una part molt important de la societat en dinamitzar-la, ambientar-la i fer-la realment propera al poble. Les tavernes, moltes organitzades per col·lectius i associacions sense ànim de lucre, tenen un paper clau i indispensable en la festa, igual que els músics i músiques, artistes, voluntaries, i ciutadania en general que s’integren en la recreació històrica.

Per tot això, considerem necessari i imprescindible, que l’Ajuntament de Tortosa arribe a una solució raonada i de consens amb el Cau dels Bandolers i les Bandoleres, perquè puguen continuar participant com fins ara de la Festa del Renaixement. No podem entendre que amb la voluntat d’incorporar nous elements a la festa, s’anul·le una taverna que ha mostrat un compromís molt elevat amb el Renaixement, i que a més ha aportat el seu toc especial que tant bona acollida ha tingut entre les persones que participen de la Festa del Renaixement.

Firmen:

-Ximo Valldepérez (graller)
-Oscar Prats (Sutarranya)
-Eva Escoda (Grisas de Jërus)
-Joan Cid (Coral Vent de Dalt)
-Anna Castelló (grallera)
-Eva Gisbert (Grisas de Jërus)
-Josep Francesc Alcover (Sutarranya)
-Mercè Avinyó (Va de Vent)
-Laura Hierro (Grisas de Jërus)
-Isabel Villalbos (Coral Vent de Dalt)
-Arturo Gaya (taverna d'Enrico)
-Enric Ferré (Grisas de Jërus)
-Pau Puig (Sutarranya)
-Albert Curto (Grisas de Jërus)
-Joaquim Ismael (Taverna del Pou)
-Alícia Andreu (Taverna del Pou)
-Jordi Fusté (Taverna d'Enrico)
-Sergi Masip (sacaire)
-Adrià Fabregat (Va de Vent)
-Jordi Sanç (Sutarranya)
-Quique Pedret (Taverna d'Enrico)
-Cristobal Aixendri Lleixà (Suterranya)
-Marisa Panisello (Coral Vent de Dalt)
-Sofia Morales (cantadora)
-Kike Pellicer (taverna d'Enrico)
-Oriol Grau (Grisas de Jërus)
-Xavier Curto (Grisas de Jërus)
-Alba Canalda (Grisas de Jërus)

Estadisticas Gratis