dijous, de juny 26, 2008

maternitat lliure i desitjada

divendres 27 de juny a les 17:30h a la Plaça de l'Àngel de Tortosa

El divendres 27 de juny un grup de persones membres de la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït de les Terres de l'Ebre pintarem un mural a la Plaça de l'Àngel de Tortosa amb el lema "maternitat liure i desitjada" i una pancarta reclamant el dret a l'avortament lliure i gratuït.

Des de les Terres de l'Ebre vam participar en la campanya "jo també he avortat" i vam presentar un centenar autoinculpacions als Jutjats de Tarragona, el passat 26 d'abril, juntament amb les recollides arreu de Catalunya. Les autoinculpacions es van presentar als Jutjats de Tarragona com a protesta per les citacions judicials que s'estaven enviant a les persones autoinculpades i per a donar suport a les persones que havien estat cridades a declarar.

A les Terres de l'Ebre, una quinzena de persones atuoinculpades han estat citades a declarar als Jutjats de Tortosa, per la qual cosa hem vist necessari fer un acte de visibilització d'esta problemàtica al carrer i fer arribar el debat social que hi ha arreu del territori a les Terres de l'Ebre.

Finalment, el passat 19 de maig la Fiscalia Superior de Catalunya va enviar una ordre interna a les fiscals i als fiscals de Catalunya per a què s'arxiven les denuncies col·lectives d'autoinculpacions.

Continuarem la campanya al setembre, participant i col·laborant en una recollida de signatures a nivell estatal demanant la despenalització de l'avortament.

maternitat lliure i desitjada
pel dret a l'avortament lliure i gratuït

Des de finals del 2007 estem assistint a una persecució política, judicial, policial i mediàtica de dones que han avortat i de professionals que practiquen interrupcions voluntàries de l’embaràs.
Estos fets han posat de manifest les mancances de l’actual llei que regula la interrupció voluntària de l'embaràs que data del 1985. Després de 22 anys de vigència de la llei, que despenalitza l’avortament en determinats supòsits, les insuficiències per a garantir la protecció jurídica i mèdica de les dones i de professionals sanitaris s’han demostrat més que sobradament.
S'ha posat en evidència que l'actual llei no connecta amb la realitat social on encara moltes dones que necessiten interrompre el seu embaràs no es veuen emparades dins la legislació actual.La decisió de les dones sobre la nostra maternitat és un dret i una realitat que entenem que hauria de ser viscuda sempre des de la llibertat, la responsabilitat i la dignitat.
Els drets sexuals i reproductius de les dones van estar reconeguts i signats per l'Estat Espanyol a la Conferència Internacional sobre la Població i Desenvolupament d’El Caire, (1994) i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos es contempla a l’Estatut de Catalunya.
Amb tot, la realitat passa per detencions i citacions al jutjats de moltes dones i professionals.Per tot això:
> Denunciem les insuficiències i les limitacions de l’actual llei d’avortament que no dóna resposta a la necessitat de moltes dones i no en garantix el dret a la intimitat i la protecció juridíca, així com de les i els professionals que practiquen interrupcions voluntàries de l'embaràs.
> Demanem que es pose fi a les detencions i als processaments judicials per avortament i al supressió de totes les responsabilitats penals que s'ha produït i s'estan produint, així com els que s'han produït també amb la campanya d'autoinculpacions.
> També demanem que s'òbriga un debat social sobre el dret de les dones a decidir sobre la seua maternitat i que cal una nova llei que garantisca:
- La despenalització de l'avortament .
- La coeducació afectivosexual l’educació obligatòria com a política bàsica de prevenció d'embarassos no desitjats.
- Incloure els mitjans anticonceptius en el sistema sanitari públic, assegurant així la seua gratuïtat.
- La legalització de la interrupció voluntària de l’embaràs per lliure decisió de les dones i que estiga integrada dintre de la xarxa sanitària pública.
Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït de les Terres de l'Ebre

dimecres, de juny 25, 2008

[28 de juny] a les Terres de l'Ebre
fem possible un futur de llibertat

a les Terres de l'Ebre
fem possible un futur de llibertat
hòmens i dones volem viure, estimar i gaudir de la nostra sexualitat en llibertat
PROU HOMOFÒBIA
Cartells i lema del Casal Popular Panxampla per al 28 de juny d'enguany, Dia de l'Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual i Transsexual.

dimecres, de juny 18, 2008

festa de l'aula de música tradicional i popular

dissabte 21 de juny a la Plaça dels Dolors (Tortosa)
festa de final de curs de l'Alula de Música Tradicional i Popular de Tortosa
20: 00h actuacions dels alumnes
23:30h concert de "La Carrau

la lluita per l'autonomia dels indígenes zapatistes a Chiapas

divendres 20 de juny a les 20:30h
al Casal Popular Panxampla
cloenda de les Primeres Jornades Internacionalistes del Casal Popular Panxampla
“la lluita per l’autonomia dels indígines zapatistes a Chiapas”
Xarrada amb membres de La Garriga Societat Civil (organització que porta des dels anys 90 vinculats amb la lluita de l’EZLN i dels indígines zapatistes). I van promoure l’agermanament entre el municipi de La Garriga i el municipi autònom El Trabajo.

En acabar hi haurà sopar popular amb menjar típic de les aldees de Chiapas i la projecció del documental: “El fuego y la palabra”, documental sobre els 20 anys de la fundació de l’EZLN i 10 de l’alçament zapatista.

Paral·lelament, i dins de les jornades, des de fa unes setmanes al Casal hi ha instal·lada una exposició sobre la revolució bolivariana de Veneçuela, elaborada per la Brigada Catalano-Veneçolana "Alí Primera" [www.brigadescatalanes.org/aliprimera]

dijous, de juny 12, 2008

jornades antihomofòbia "un riu de llibertat"

Durant els dies 20 i 21 de juny Sant Carles de la Ràpita i Tortosa acolliran les Primeres Jornades Antihomofòbia “Un riu de llibertat” que organitza l’Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre (AIGLTE), en les quals participaran associacions de Catalunya, País Valencià, Balears i Aragó. També es donaran els premis “Un riu de lliberat” i “Un riu d’opressió”, instaurats aquest any.

Una de les associacions candidates al premi un "riu de llibertat", és el Casal Popular Panxampla, "
per la realització de diferents campanyes de conscienciació a favor de la diversitat sexual", també estan nominats l'escriptor Emigdi Subirats i l'Ajuntament de la Ràpita.

A la categoria antagònica, "un riu d'opressió", hi ha nominats el Bisbe de Tortosa, les agressions homofòbes ocorregudes a Amposta els darrers anys, i finalment, Daniel Arasa, periodista d’origen tortosí i impulsor de les manifestacions en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe.

A la seua
web podeu votar els vostres preferits en les dos categories.
Programa complet

Rebem de molt bon grat el reconeixement que ens fa l'
Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre, ja que pensem que la lluita per la llibertat sexual i l'antipatriarcal són indispensables en la nostra manera d'entendre el món.

dimecres, de juny 11, 2008

Canvi al règim penitenciari a Franki


Al Franki l’han concedit el tercer grau en règim obert.
Es tracta d’una llibertat parcial i vigilada, ja que haurà de dormir a la presó que se li assigni (amb tota probabilitat a la presó Model de Barcelona). La seva advocadessa Montserrat Salvador, ha explicat que el Franki dormirà a la presó però el dia podrà reemprendre els seus estudis i la feina. Encara ha de formalitzar tràmits sobre la seva situació de captiveri. El Franki ha agraït públicament la lluita de totes les persones i col.lectius que han fet possible aquest alliberament parcial. Franki va ser detingut i empresonat fa un mes i mig, quan el Tribunal Suprem espanyol va denegar el recurs presentat el 2005. L’empresonament obeïx a una condemna per uns fets de l’any 2002, quan en una cercavila algú va intentar despenjar una bandera espanyola i una de la UE de la casa de la vila de Terrassa. Les mobilitzacions per la seva llibertat, esdevingudes un clam contra la repressió i contra els símbols del poder (contra la bandera espanyola, l’element sagrat que va motivar la seva condemna a mans d’un ex-fiscal militar) han superat totes les espectatives i s’han covertit en les més nombroses i eficaces dels darrers anys. Les accions mediàtiques continuades han posat a la palestra la greu injustícia i les motivacions polítiques espanyolistes d’aquest empresonament. Un fet que ni la premsa del règim ha pogut ocultar com voldria.
www.llibertatfranki.org

Amb la UE anem a més.....


A principis d'aquesta setmana, els i les ministres de treball dels estats membres de la Unió Europea, a proposta de la presidència de torn, i a iniciativa del Regne Unit, van aprovar l’augment de la setmana laboral de les 48 actuals fins a les 65 hores.


És la retallada de drets laborals més gran de l'últim segle.
Reproduïm el comunicat que ha fet la Coordinadora Obrera Sindical (COS) repecte el tema.

*La fi de la jornada de 40 hores: Toc de mort als guanys del moviment obrer del darrer segle. Els governs europeus i les patronals que els dirigeixen fan front la crisi avançant i generalitzant encara més la misèria.*

* *

El passat dilluns 9 de Juny de 2008, romandrà en la història dels i de les treballadores dels estats membres de la UE, com un dels dies més negres pel que fa a la “defensa” dels nostres drets i guanys històrics. [...]
Llegir tot

dimarts, de juny 03, 2008

defensar el dret al propi cos no pot ser un delicte

CONTINUA LA LLUITA PEL PRET DE LES DONES A DECIDIR

El dia 26 d’abril el col·lectiu dones i homes de les Terres de l’Ebre pel dret a l’avortament lliure i gratuït vam presentar les autoinculpacions recollides dins la campanya Jo també he avortat, autoinculpacions (de dones per haver avortat i d’homes per haver acompanyat a una dona a interrompre el seu embaràs) als jutjats de Tarragona juntament amb les recollides arreu de Catalunya, ja que eren els únics jutjats de Catalunya que havien citat a declarar a les persones que es van autoinculpar anteriorment.

Ara , de nou, estan citant gent a declarar als jutjats.

Aquests fets demostren, lamentablement, la situació d'absoluta inseguretat i
incertesa jurídica a la que sotmet l'actual despenalització parcial de l'avortament a les dones, així com l'interès d'alguns jutges i jutgesses per dur fins l'extrem les més restrictives interpretacions de la llei, assetjant la llibertat i dignitat de les dones. Aquestes actuacions judicials són interessades, però són possibles perquè la llei ho permet.

Ens resulta incomprensible la inhibició del govern davant els processos judicials
i la persecució que està tenint un cost tan alt per a moltes dones i professionals, i creiem que el govern espanyol ha d'adoptar, d'immediat, el compromís de donar una sortida d'una vegada per totes, digna i respectuosa amb l'autonomia i drets de les dones davant l'avortament.

Per això, continuem exigint:

· Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
· Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
· Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
· Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.


· Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

· Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
· Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Des de la Campanya per dret a l’avortament lliure i gratuït es recomana a les persones que puguen ser cridades a declarar que ho comuniquen i es posen en contacte amb la la gent que porta la campanya
dretalpropicos@gmail.com telèfon 93 4127161

Ens farem sentir! Som moltes i en serem més....

Col·lectiu dones i homes de les Terres de l’Ebre pel dret a l’avortament lliure i gratuït

tanquem Ascó!

dijous 5 de juny les 19:00h // Auditori Felip Pedrell de Tortosa
acte amb:
Sergi Saladié, portaveu de la Plataforma Anticementeri Nuclear de Catalunya (CANC)
Anna Rosa Martínez, portaveu de Greenpeace a Catalunya

i ... dissabte 14 de juny, a les 21:00h // Casal d'Amposta

organitza: Coordinadora Anticementari Nuclear de Catalunya (CANC)

+info: www.blogcanc.blogspot.com

Aprovada la moció de suport a Franki

Ahir va ser aprovada la moció de suport a Franki que va presentar el Casal Popular Panxampla mitjançant reglament de participació ciutada (recollida de firmes).

Els punts que va acordar
l'ajuntament són els següents:

Primer, que des d'aquest consistori es demane la llibertat immediata d'en Franki i la seua absolució.


Segon, manifestar que la condemna és del tot injustificada i desproporcionada.


Tercer, fer arribar aquests acords al Consell Comarcal, al Parlament de Catalunya, a la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i a la Direcció General d'Institucions Penitenciàries.

Avui, segons informa SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa) el passat dia 29 de maig, el Centre Penitenciari Brians 2 va comunicar la classificació d’en Franki directament en Tercer Grau, dit també de Règim Obert.


El termini de temps pot ballar entre les dues o tres setmanes i la immediatesa més absoluta. Tot i això, la convocatòria per aquets dissabte 7 de Juny a les 17h a la plaça del Diamant (BCN) és manté, i s'espera que hi pugue assistir en Franki.


Per més informació mira:

Alerta Solidària

Franki Llibertat

Article a la Marfanta

Article a l'Ebredigital

fins aviat, Sebastià

El passat 28 de maig ens va deixar en Sabastià Salellas, Tià, com era conegut. Amb la seva llarga barba canosa i la xapa del Che Guevara a la jaqueta, l’advocat nascut a l’Empordà, no va dubtar en dedicar els seus anys d’advocacia a la defensa dels catalans i les catalanes empresonades i processades per motius polítics, especialment els del moviment independentista i en la defensa dels drets dels immigrants. Així no és d’estranyar que portés a l’Estat espanyol al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg per no haver investigat les tortures durant les detencions de la ràtzia olímpica de Garzón el 1992 i el derrotà.
Al costat dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona, en la defensa del cas de la Núria Portulas o amb els immigrants detinguts en l’operació Estany o els més recents al Raval de Barcelona, demostren la seva constància en la cerca de justícia i llibertat per a tota aquella gent que se’ls hi nega constantment en aquesta societat injusta.
Des del Casal Popular Panxampla volem mostrar el nostre més profund sentiment de tristesa per la pèrdua d’una persona, que Bertol Brecht hagués anomenat, imprescindible. I alhora volem agrair-li el seu treball, els seus esforços i la seva lluita pel seu amor a la llibertat.
Estadisticas Gratis