dimarts, de juny 03, 2008

defensar el dret al propi cos no pot ser un delicte

CONTINUA LA LLUITA PEL PRET DE LES DONES A DECIDIR

El dia 26 d’abril el col·lectiu dones i homes de les Terres de l’Ebre pel dret a l’avortament lliure i gratuït vam presentar les autoinculpacions recollides dins la campanya Jo també he avortat, autoinculpacions (de dones per haver avortat i d’homes per haver acompanyat a una dona a interrompre el seu embaràs) als jutjats de Tarragona juntament amb les recollides arreu de Catalunya, ja que eren els únics jutjats de Catalunya que havien citat a declarar a les persones que es van autoinculpar anteriorment.

Ara , de nou, estan citant gent a declarar als jutjats.

Aquests fets demostren, lamentablement, la situació d'absoluta inseguretat i
incertesa jurídica a la que sotmet l'actual despenalització parcial de l'avortament a les dones, així com l'interès d'alguns jutges i jutgesses per dur fins l'extrem les més restrictives interpretacions de la llei, assetjant la llibertat i dignitat de les dones. Aquestes actuacions judicials són interessades, però són possibles perquè la llei ho permet.

Ens resulta incomprensible la inhibició del govern davant els processos judicials
i la persecució que està tenint un cost tan alt per a moltes dones i professionals, i creiem que el govern espanyol ha d'adoptar, d'immediat, el compromís de donar una sortida d'una vegada per totes, digna i respectuosa amb l'autonomia i drets de les dones davant l'avortament.

Per això, continuem exigint:

· Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
· Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
· Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
· Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.


· Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

· Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
· Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Des de la Campanya per dret a l’avortament lliure i gratuït es recomana a les persones que puguen ser cridades a declarar que ho comuniquen i es posen en contacte amb la la gent que porta la campanya
dretalpropicos@gmail.com telèfon 93 4127161

Ens farem sentir! Som moltes i en serem més....

Col·lectiu dones i homes de les Terres de l’Ebre pel dret a l’avortament lliure i gratuït
Estadisticas Gratis