dimarts, de juny 03, 2008

fins aviat, Sebastià

El passat 28 de maig ens va deixar en Sabastià Salellas, Tià, com era conegut. Amb la seva llarga barba canosa i la xapa del Che Guevara a la jaqueta, l’advocat nascut a l’Empordà, no va dubtar en dedicar els seus anys d’advocacia a la defensa dels catalans i les catalanes empresonades i processades per motius polítics, especialment els del moviment independentista i en la defensa dels drets dels immigrants. Així no és d’estranyar que portés a l’Estat espanyol al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg per no haver investigat les tortures durant les detencions de la ràtzia olímpica de Garzón el 1992 i el derrotà.
Al costat dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona, en la defensa del cas de la Núria Portulas o amb els immigrants detinguts en l’operació Estany o els més recents al Raval de Barcelona, demostren la seva constància en la cerca de justícia i llibertat per a tota aquella gent que se’ls hi nega constantment en aquesta societat injusta.
Des del Casal Popular Panxampla volem mostrar el nostre més profund sentiment de tristesa per la pèrdua d’una persona, que Bertol Brecht hagués anomenat, imprescindible. I alhora volem agrair-li el seu treball, els seus esforços i la seva lluita pel seu amor a la llibertat.
Estadisticas Gratis