dijous, de desembre 11, 2008

Joves retinguts pels mossos d'esquadra a Tortosa durant la visita de Felip de Borbó i Letizia Ortiz

Diversos joves han estat retinguts pels Mossos d'Esquadra durant la visita de Felip de Borbó i Letizia Ortiz a Tortosa . Aquests joves, alguns dels quals anaven en direcció a la Plaça de l'Ajuntament per a mostrar el seu rebuig a la monarquia espanyola i a la seua presència a la ciutat, han estat identificats per Mossos d'Esquadra de paisà, i després d'intimidar-los i escorcollar-los els hi han requisat les banderes i pancartes que portaven.

Els joves han estat retinguts durant més d'una hora i vigilats per Mossos Antivalots per tal d'impedir-los l'accés a la Plaça de l'Ajuntament i evitar així cap element discordant en la recepció. Ha estat per tant, una decisió totalment política i no té res a veure en la seguretat i la integritat física de Felip de Borbó i Letizia Ortiz.

Els Mossos també han retingut joves que simplement passaven en aquell moment per l'Avinguda Generalitat i a la Plaça de l'Ajuntament gent més gran ha estat fortament reprimida i se'ls han pres les banderes antimonàrquiques.

Volem denunciar la contínua retallada de llibertats, que avui s'ha visualitzat amb l'impediment d'exercir el dret democràtic a la llibertat d'expressió, i el paper dels Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Interior. Exigim responsabilitats polítiques a la Conselleria d'Interior i a la seua delegada a les Terres de l'Ebre, Pili Andreu, fets com els d'avui confirmen els límits de la llibertat d'expressió i de la democràcia espanyola, i legitimen encara més les crítques cap als Mossos d'Esquadra i la Conselleria que dirigeix ICV.

Exigim als responsables polítics locals i als responsables de la visita reial un posicionament ferm i una denúncia clara dels fets.

Finalment volem denunciem l'existència d'arxius il·legals on hi ha dades polítiques de persones que participen en moviments socials. A moltes de les persones retingudes se'ls ha preguntat sobre la seua participació en col·lectius i moviments socials de les Terres de l'Ebre, malgrat mai abans havien estat identificades per cap cos policial. L'existència d'arxiu polítics és inacceptable en un estat democràctic i està, fins i tot, clarament prohibida per la Constitució Espanyola.

a les Terres de l'Ebre volem viure en llibertat! prou repressió i control social!

Casal Popular Panxampla
Estadisticas Gratis