dimarts, de novembre 18, 2008

15 de novembre a Tortosa
el capitalisme no es refunda, es combat!

Moviments socials de les Terres de l’Ebre es van concentrar a la Plaça de l’Àngel de Tortosa simultàniament amb 27 concentracions més en altres municipis dels Països Catalans. Aquestes se sumen a les fetes a diversos països de tot el món, coincidint amb la cimera dels caps d'estat dels països més rics del món, en què voldran començar a decidir, a porta tancada, el nostre futur amb l’excusa de fer front a una crisi que s’han dissenyat a mida.

Mentre els governants dels - teòrics - vint països més rics del món fan declaracions d’intencions amb tota la pompa que els faciliten els mitjans de “desinformació” de masses. Segueixen parlant sense dir res, només proposant fer més del mateix i enfortir el capitalisme a costa dels treballadors i treballadores, sense solucionar els problemes reals de la gent més desfavorida i sensible a l’opressió del sistema. Per aixo, grups de persones de moviments socials diversos proposem, a peu de carrer, una altra manera de veure i afrontar la crisi, malgrat ser silenciats pels mitjans al servei dels poderosos.

Aquí a Tortosa l'acció va consistir en disfressar-nos de banquers i banqueres i demanar diners a la gent del carrer o que signessin més hipoteques, per seguir l'exemple dels governs i contribuir a que els bancs i caixes continuen fent el seu negoci. Per suposat que ningú va voler donar un cèntim!

Vàrem poder parlar amb la gent i comprovar que no estan d'acord amb què, amb una immediatesa mai vista, els governs troben feixos de diners per ajudar als rics mentre la gent segueix patint com sempre ha patit, i encara més amb l'excusa de la crisi. Pensionistes que demanen que els ajudin, persones amb la vida hipotecada, persones migrades, treballadores i treballadors acomiadats que ens preguntaven si de debò crèiem que no són ells i elles les culpables de la crisi, fent patent la victimització a que s’està sotmetent als més desfavorits i menys responsables del que està passant... per no esmentar a persones que ningú escolta i pregunta, els milions de persones que estan patint fam i violència a països immersos en guerres que sovint aquests mateixos caps d'Estat han contribuint a alimentar, quan no començar.

Després vàrem anar a enganxar cartells a les entitats bancàries del centre de la població, on es podia llegir frases com: “Creus que els bancs et roben?”, “La crisi que la paguin els rics” o “No pagarem les vostres crisis”, amb l’objectiu de denunciar els ajuts públics al sistema bancari.

Continuarem sortint al carrer i denunciant la utilització de la crisi final del capitalisme per augmentar el poder repressor i adoctrinar en la submissió i la dependència a la població: No depenem dels bancs, els bancs depenen de la gent!

El 29N manifesta acció a Barcelona!

Capitalisme: Game Over. Insert Coin? NO!!!
al capitalisme no se'l refunda, se’l combat!
Estadisticas Gratis