dimecres, de novembre 21, 2007

PROU VIOLÈNCIES CONTRA les DONES

activitats organitzades a Tortosa en el marc de la diada del 25 de novembre, el proper dissabte 24 de novembre:

_ al matí sensibilització i informació al Mercat

_ a la tarda: parades, exposicions i informació a la Plaça de l'Àngel

_ a les 19:30h concentració i lectura del manifest

_ a les 23:00h projecció de la pel·lícula "solo mía" al Casal Popular Panxampla

hi participen:
BIDA, Casal Popular Panxampla, SEPC, Creu Roja Joventut, Maulets, Atzavara - Arrels i Càritas






manifest 25 de novembre de 2007
prou de violències contra les dones

Avui és 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de les violències contra les dones, Dia Internacional de la no-violència contra les dones, Dia Internacional en contra de la violència masclista... per activa i per passiva, dit d’una manera o dit d’una altra, el cert és que el dia d’avui, un any més, a nivell mundial, hi ha una reflexió sobre esta problemàtica i un rebuig i una denúncia social àmpliament reconeguda.

Amb tot, les violències contra les dones persistixen.

Però, en què es basa i com arriba la violència contra les dones?

La violència contra les dones se basa en les relacions de desigualtat i de poder dels hòmens sobre les dones, en el sexisme, en els rols i els estereotips de gènere, en la concepció de l’amor romàntic, en la necessitat de trobar la teua mitja taronja enlloc de saber-nos concebre com a taronges senceres, en la poca cultura que tenim en saber resoldre els conflictes sense violència...

La violència exercida contra les dones arriba, no sempre però sí la majoria de les vegades, per marits o exmarits, companys o excompanys sentimentals. Sovint se comença a manifestar ben bé al principi de la relació de parella, amb tot un seguit d’abusos, controls, mensypreus, insults, ridiculitzacions, xantatges emocionals... Tot plegat petites violències(?), microviolènciès i maltractaments que cal que no s’incorporen com a normals dins la relació i que cal saber detectar i previndre.

A mesura que anem incorporat nous models de relació interpersonals basats en el respecte, la llibertat, l’autoestima, la igualtat entre hòmens i dones, el respecte a la diversitat sexual, la importància de la cura, la resolució no violenta de conflictes... estarem avançant cap a unes relacions basades en els bons tractes, sens dubte, l’antídot de la violència.


Durant estos dies segur que podrem llegir articles i més articles d’opinió, xarrades i manifestos que aborden i denuncien la violència contra les dones. Podrem entendre que se manifesta de moltes maneres, cada dia, en diferents àmbits, privat i públic, individual i col·lectiu, de manera evident i de manera més subtil... i que la violència contra les dones pot ser física, psicològica, emocional , sexual...

Entendrem que violència contra les dones és també la pobresa, l’atur i la precarietat laboral, la desigualtat de drets i condicions laborals respecte l’home; el no reconeixement del treball reproductiu i de cura, les dobles i triples jornades laborals que hem de realitzar perquè el repartiment de les faenes domèstiques no és equitatiu, la invisibilitat a què ens veem sotmeses i la poca presència pública.

Entendrem que també és violència l’haver de tindre temor a no ser agredides per la simple condició de ser dona, la coacció, les relacions abusives, la violació, la mutilació, l’assetjament sexual i laboral ...

També la incapacitat de poder decidir respecte qüestions que només ens afecten exclusivament; el llenguatge sexista que ens ignora, ens ridiculitza o ens equipara a un objecte de desig, de la mateixa manera que ho fan tantes i tantes imatges publicitàries ; els acudits masclistes, els models de “bellesa” que imperen i que ens bloquegen l’autoestima, l’educació que continua sent sexista i que encasella les persones en rols estereotipats.


Avui, 25 de novembre, pels bons tractes, a tot arreu, tot l’any, PROU DE VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES.
Estadisticas Gratis