dimecres, de novembre 21, 2007

la repressió policial a Catalunya

Aquest proper divendres 23 de novembre, a les 20:30h el Casal Popular Panxampla organitza la xerrada Repressió policial a Catalunya, amb David Fernàndez i Ariadna Castanyer.

La xerrada servirà per valorar l’actualitat i els últims casos repressius més significatius: la crema de fotos del rei i l’actuació de l’Audiència Nacional, el control desmesurat de les darreres manifestacions a Barcelona, la darrera manifestació antifeixista de Barcelona, els joves processats per traure la bandera espanyola del castell de Montjuïc, el processament d’un membre de la Brigada d’informació de la Policia Nacional (l’anomenat Grup 6)... són suficients motius per escoltar una altra visió de la realitat, a la que difícilment des dels mitjans de comunicació majoritaris podem accedir.

David Fernàndez és autor del llibre Cròniques del 6, un llibre on s’evidencia que a Catalunya la policia, els Mossos d’Esquadra, sovint actua sense criteris racionals ni d’utilitat pública. Al llibre David Fernàndez denuncia com les tortures a comissaria, seguiments a persones de moviments socials, actuacions al carrer, escoltes telefòniques il·legals... dels mossos no han canviat amb el conseller Joan Saura, ans al contrari s’han reafirmat, i en alguns casos endurit. Però a Cròniques del 6, l’autor va més enllà i denuncia l’existència d’un grup policial, el 6, hereu de la brigada d’informació de la Policia Nacional, que actua al marge de qualsevol control polític ni públic.

Amb David Fernàndez es desemmascaren les clavegueres dels sistema, unes clavegueres que tampoc la conselleria de Joan Saura ha volgut netejar. A més a més David Fernàndez pertany als moviments socials de Barcelona i està molt vinculat a organitzacions antirepressives.
A l’acte també participarà Ariadna Castanyer, de la Plataforma de solidaritat amb Núria Pòrtulas, la noia gironina que que fa uns mesos va estar empresonada durant setmanes, sense judici i posteriorment deixada en llibertat. Aquest cas despertà al seu moment una gran commoció social a les comarques gironines i a la resta del país, l’Aridana ens explicarà aquesta història des d’una perspectiva diferent a la venuda pel discurs oficial.
Estadisticas Gratis