dissabte, de novembre 03, 2007

el procés de pau al país basc (II)
"la proposta de l'esquerra abertzale"

Després de la xarrada "violència i política al país basc", a càrrec de Javier Villanueva (escriptor i col·laborador de les revistes Hika i Página Abierta), esta setmana completarem el cicle sobre "el procés de pau al País Basc" amb la xarrada: "la proposta de l'esquerra abertzale" a càrrec d'un membre de l'esquerra abertzale i militant d'ANV-EAE (Acció Nacionalista Basca), partit pel qual l'esquerra abertzale va demanar el vot les passades eleccions municipals.

En estes eleccions, el Tribunal Suprem va anular 133 candidatures d'ANV, amb la qual cosa només van poder presentar-se'n 123, malgrat això, ANV va convertir-se en la tercera força amb nombre de regidores i regidors a Euskadi, amb 337 edils, a només dos del PSE-PSOE. A més a més va convertir-se en majoritària en municipis on, històricament i fins la il·legalització de Batasuna, havia governat l'esquerra independentsta basca, com Arrastae, Pasajes, Oiartzun, Hernani, Ballibona o Elorrio. Per contra, a molts municipis on les seues candidatures van ser anulades pel Tribunal Suprem, els vots nuls van superar els vots de les formacions que governan el muncipi durant els propers quatre anys.


Des del Casal Popular Panxampla hem intentat amb estes dos xarrades donar una visió diferent a la que surt pels mitjans de comunicació majoritaris, des de dos perpectives diametralment diferents i mútuament crítiques.
Estadisticas Gratis