dimecres, de maig 09, 2007

presentem una moció a l'Ajuntament de Tortosa

informació d'última hora:
la nostra moció no figura en l'ordre del dia del ple que han convocat per a divendres a les 9:00h (en el qual tenen previst aprovar l'ordenança "de convivència")

Dimarts 8 de maig, membres del Casal Popular Panxampla, l'associació Skatosa, Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, acompanyats de les 100 signatures necessàries, van presentat una moció a l'Ajuntament de Tortosa, què s'haurà de debatre el proper en el proper ple extraordinari, en el què es té previst aprovar l'Ordenança de Convivència.

L'ordenança, que havia d'aprovar-se el dilluns 7 de maig però el secretari de l'ajuntament va realitzar un informe en el qual es feien constar incompatibilitats jurídiques. L'afany prohibicionista i censurador de l'Ajuntament de Tortosa els ha portat a prohibir qüestions que ja estaven prohibides, la qual cosa reafirma la nostra preocupació i denunciem que esta ordenança pot esdevindre un greu atac a la llibertat.

Les entitats i les persones que donen suport a la moció demanen un ajornament de l'aprovació de l'ordenança i que s'obri un debat públic sobre l'ordenança. Adjuntem el text de la moció presentada.

Enllaços a diferents notícies aparegudes a El Punt:
El ple de Tortosa deixa sobre la taula l'aprovació de l'ordenança de civisme (8 de maig)
L'ordenança de civisme de Tortosa provoca divisió d'opinions quinze dies abans de ser aprovada (21 d'abril)
La nova ordenança de civisme de Tortosa entraria en vigor al setembre (20 d'abril)
Maulets s'oposarà a la nova ordenança del civisme (11 d'abril)
Tortosa preveu sancionar les actituds incíviques abans de les eleccions (4 de gener)

Enllaç a l'Ebredigital:
El ple Tortosa ajorna el debat sobre l'ordenança de bon ús de la via pública (8 d'abril)



Text de la moció presentada:

Acollint-nos al Reglament de Participació Ciutadana, els ciutadans i ciutadanes que signem els fulls adjunts presentem a la discussió i votació del ple municipal la següent

MOCIÓ

Considerant que regular la convivència de la ciutadania en els espais públics des d’instàncies polítiques i administratives és quelcom que molts dels nostres conciutadans i conciutadanes poden considerar una ingerència en assumptes que la pròpia ciutadania pot regular directament amb la negociació i el diàleg quotidians entre les persones i els grups implicats.

Considerant que el text de l’ordenança de la convivència que se’ns ha proposat incideix en qüestions que afecten la llibertat d’expressió i les llibertats individuals de molts ciutadans i ciutadanes.

Considerant que abans d’aprovar unes ordenances d’aquest tipus, donada la seua transcendència per a la vida i l’activitat de molts ciutadans i ciutadanes, cal una bona informació sobre l’assumpte i un ampli debat social en què puguen participar tots els ciutadans i ciutadanes, directament o a través de les diverses entitats i associacions de la ciutat.

AQUEST AJUNTAMENT ACORDA

1 Ajornar la votació de l’ordenança de la convivència.


2 Obrir un ampli debat social a la ciutat sobre la conveniència o no de fer una ordenança d’aquest tipus, en primer lloc, i solament en el primer cas, un altre sobre la conveniència de l’ordenança concreta que se’ns ha proposat.
Estadisticas Gratis