dimecres, de maig 23, 2007

es constitueix la plataforma ciutadana:
RECUPEREM LO CARRER

El Casal Popular Panxampla, l'associació Skatosa, el SEPC, Maulets i persones a títol individual han constituit la plataforma ciutadana "Recuperem lo Carrer" per a oposar-se a l'ordenança del civisme de Tortosa.

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CIUTADANA:
"RECUPEREM LO CARRER"

Aquesta Plataforma sorgeix fruit de l’aprovació de l’Ordenança pel bon ús de la via pública de la ciutat de Tortosa i és la resposta que un conjunt de la ciutadania hem vist necessari donar a una ordenança que creiem que no vetlla per la convivència al carrer, sinó que pretén eradicar tota forma d’expressió i intercanvi al carrer, així com el viver de moviments socials que ha estat fins ara.

Considerem que una ordenança així en una societat democràtica com la nostra va lligada a la necessitat d’un debat públic real i previ a l’aprovació d’aquesta, cosa que no s’ha fet i a l’ajuntament sembla no interessar-li gaire.

Pensem que aquesta ordenança coarta les llibertats de reunió, expressió i les llibertats individuals de molts ciutadans i ciutadanes. Això és l’únic contingut que té aquesta ordenança. Realment no és cap eina per millorar la convivència de la ciutadania i suposa la impossibilitat de dur a terme la seva activitat a molts col·lectius i entitats diverses, a més a més ,amb la seva aprovació més que regular la convivència al carrer, pretén ser una eina del poder per reprimir i controlar tot moviment social mitjançant la imposició de multes i sancions desorbitades, donant una arbitrarietat absoluta a les autoritats.

Davant aquesta situació des de la Plataforma Recuperem lo Carrer vam presentar una moció al Ple extraordinari on es va aprovar l’ordenança. Aquesta moció pretenia ajornar la votació fins després de que s’hagués fet un debat públic on realment tota la societat es veiés representada i hi pogués participar. L’ajuntament va decidir, amb la seva habitual manera de fer, d’ajornar-la fins al següent Ple, cosa totalment absurda ja que aquesta moció deixa de tenir sentit. A partir d’ara, des de la Plataforma tenim pensades dues vies d’actuació; d’una banda la legal amb la recollida de signatures per derrogar l’ordenança i la presentació d’al·legacions en contra; i de l’altra la presència al carrer amb actes de desobediència a l’ordenança per donar a conèixer el que la seva aprovació suposarà. A més a més, s’ha creat la web
www.recuperemlocarrer.org que funcionarà pròximament i on es podran veure l’agenda d’actes i informació diversa sobre aquesta ordenança i les seves conseqüències.

foto: L.M El Punt


Notícies a El Punt, dimecres 23 de maig de 2007
Una nova plataforma demana la derogació de l'ordenança de civisme de Tortosa
Debat sobre l'ordenança del bon ús de la via pública
Estadisticas Gratis