dimecres, de maig 11, 2011

Mobilitzacions contra les retallades a Tortosa

L'educació pública es suma a les mobilitzacions de la sanitat front les retallades del govern català. I anuncia que continuaran les mobilitzacions el proper dimecres 18 de maig.

Assemblea: dijous 12 de maig a les 18h al Joaquín Bau
Manifestació: dissabte 14 de maig, a les 11'00 a la Plaça Catalunya de Barcelona

Aquest dimecres 11 de maig bona part del professorat de nombrosos centres de primària i secundària de les Terres de l'Ebre (Institut de Deltebre, Institut de l'Ebre, Col·legi Assumpció, Institut d'Ulldecona, Institut de Tortosa, Institut Joaquiín Bau, Col·legi Miravet, Col·legi Ferreries... i altres) s'han mobilitzat contra les retallades de l'administració en el sector públic, realitzant accions tan diverses com penjar pancartes, fer sentades i concentracions als patis o voltants dels centres... Moltes d'aquestes activitats han tingut la complicitat de l'alumnat i les AMPES.

La previsió dels docents és mantenir aquestes mobilitzacions durants els propers dimecres fins el final de curs.

Es tracta d'unes mobilitzacions convocades per tots els sindicats, que alguns centres van començar la setmana passada, i que pretenen sensibilitzar la població del perill de reduir les inversions en educació, especialment en un moment de dificultat econòmica.
Negreta Cursiva Color del text
"És l'educació qui ha de facilitar l'accés de la població jove (amb un 50% d'atur) al món laboral i social en condicions no precàries" i mantenir la plantilla docent pel proper curs (tot i l'augment previst de 15000 alumnes) o reduir les dotacions pressupostàries als centres no són la solució. A més aquestes mesures han estat preses unilateralment sense consultar als sindicats.

Des del professorat es destaca que la crisi no ha estat provocada ni pels seveis públics ni pels seus usuaris, i són altres agents socials i polítics es que han de pagar per la seua responsabilitat en aquesta crisi.

Demà dijous a les 18'00 hores hi ha convocada una assemblea del sector docent al Joaquín Bau i aquest dissabte 14 de maig, a les 11'00 a la plaça Catalunya de Barcelona els sindicats han convocat una manifestació en defensa dels serveis públics i contra les retallades.

+info: www.sindicat.net/retallades/14maig

vore més imatges


Estadisticas Gratis