dijous, de juliol 31, 2008

91.000 signatures a la ILP Catalunya Lliure de Transgènics

La ciutadania catalana no aprova els transgènics, més de 91.000 signatures han estat entregades avui 30 de juliol al Parlament de Catalunya en contra dels OGM i s’espera que en els propers dies, fins al proper 21 d’agost, data oficial en que s’acaba la recollida, s’arribi a la xifra de 100.000.

L’acte d’avui ha constat d’una breu roda de premsa a les portes del Parlament, una entrevista amb el president del Parlament Ernest Benach, i l’entrega d’aquestes primeres 91.000 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per declarar Catalunya lliure de transgènics. Al president se li ha fet l’entrega d’unes pinyes de panís ecològic símbol d’una planta que ha sofert la contaminació genètica i que ha demostrat la impossibilitat de la coexistència de les dues varietats (la transgènica i la tradicional o ecològica).

La plataforma resta a l’espera que les signatures siguin verificades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), un cop aquestes siguin verificades, cap a finals d’octubre, la proposta de llei entrarà a tràmit parlamentari amb la conseqüent presentació d’esmenes i debat de la llei que conduirà, si la plataforma impulsora hi està d’acord, al posterior debat al plenari del Parlament cap a principis de gener.

La plataforma iniciarà a partir del setembre un seguit de contactes amb els diferents grups parlamentaris per tal d’avaluar la posició de cadascun d’ells, poder aportar la informació que té la plataforma als diferents grups polítics i conèixer la posició dels diferents grups.


+info: www.somloquesembrem.org
Estadisticas Gratis