dimarts, de juny 12, 2007

divendres 15 de juny // el malson de darwin
CINEFÒRUM "Sobirania Alimentària"

divendres 15 de juny

a les 20h al Casal Popular Panxampla


Passi del documental "La pesadilla de Darwin" (Darwin’s Nightmare) del director Hubert Sauper, i que mostra la lamentable història de la perca dels Grans Llacs a Àfrica.

L’acte estarà presentat per Xavier LaTorre, membre de Veterinaris Sense Fronteres.

Aquesta ONG està estudiant un seguit de casos paradigmàtics. La perca del Nil pescada al Llac Victòria és un d’ells. La pesca, preparació i exportació de la perca que arriba als nostres mercats està afectant molt negativament a la població i ecosistemes de la zona. Pobresa, violència, malnutrició, desigualtat, injustícia, són elements que envolten el comerç d’aquest peix.

Lliurarem a les persones que assisteixin al Cinefòrum un document elaborat per Veterinaris Sense Fronteres: El llac sec. Quan ens mengem el Llac Victòria. El deute associat a la perca del Nil.

Veterinaris Sense Fronteres és una organització no governamental, declarada d’utilitat pública, que treballa des de l’any 1987 per millorar la qualitat de vida de les poblacions més empobrides del nostre planeta. Un dels nostres àmbits d’actuació és arribar a la població catalana per sensibilitzar, denunciar i incidir sobre els negatius efectes socials i ambientals que estan tenint la producció i pesca d’alguns dels productes agroalimentaris que importem a casa nostra, a les regions d’origen dels mateixos.

EL MALSON DE DARWIN


SINOPSIS
A la dècada dels anys seixanta, al cor d’Àfrica, una nova espècie animal fou introduïda al llac Victòria com un petit experiment científic. La perca del Nil, va resultar ser un voraç depredador que va arrasar amb totes les espècies autòctones d’aquest gegantesc llac. El nou peix es va multiplicar ràpidament, i avui dia els seus blancs filets continuen sent exportats per tot el món.
Enormes avions de càrrega de l’antiga Unió Soviètica hi arriben diàriament per recollir els últims carregaments de peix i, a canvi, hi descarreguen la seva mercaderia... Kalashnikovs i munició per a les innombrables guerres que tenen lloc a la part central del continent.


Aquesta explosiva indústria multinacional de peixos i armes ha creat una desoladora aliança globalitzada a les ribes del llac tropical més gran del món: un exèrcit de pescadors locals, executius financers internacionals, nens sense casa, ministres africans, comissaris de la Unió Europea, prostitutes tanzaneses i pilots rusos.


[+info sobre el documental]



::altres activitats::

dissabte 16 de juny

trobada de grallers a Roquetes
Trobada, cercavila, concert de gralles i tabals...
i per la nit concert amb: Terrer Roig, McAgon i Utopia.



diumenge 17 de juny


Aturar la repressió és faena de totes, no et quedes a casa,
defensem el dret de manifestació, el dia 17, sortim al carrer!
(17:00h Plaça Universitat, Barcelona)
www.alertasolidaria.org




"La jota a la plaça"
amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Terrer Roig
19:30h a la Llotja del Parc, Tortosa
jota@panxampla.org
www.panxampla.org

dissabte 23 de juny
Repintada del mural "LO RIU ÉS VIDA, NO AL TRANSVASAMENT" a la platja del riu enfront de Mercat, per a que no s'esborre la memòria! a les 9:00h, esmorzar amb baldanes, llonganisses i musclos, música...

dissabte 30 de juny
VII piraguada Xerta, Aldover, Tortosa

www.ebre.net

Estadisticas Gratis