dimecres, de juny 15, 2011

Carta de condemna a la denúncia rebuda després de la jornada de Vaga General del 29 de Setembre


Retrocedim en el temps, viatgem fins el 29S, encara que semble avui o demà. El gran dia de la Vaga General, la setena de la democràcia postfranquista. Una Vaga General liderada pels sindicats majoritaris UGT, CCOO i USOC, secundada per totes les organitzacions sindicals i molts moviments de l’esquerra social, tot i que a Tortosa alguns d’aquests ja deien que no confiaven amb les representants pactistes que signarien poc després la retallada de les pensions. La diada d’un dels drets fonamentals més consagrats de la democràcia, juntament amb el dret de reunió i manifestació.

El 29S a Tortosa hi hagué una manifestació espontània on hi participaren unes 500 persones segons els mitjans, encapçalada per una bonica pancarta, xiulets, consignes, crits, soroll, des de la plaça del Mercat fins la Delegació del Govern, amb ambient festiu i ràbia continguda. Què és si no una jornada de Vaga General? Manifestos i manifestacions. A Tortosa les treballadores, estudiants, pensionistes, precàries, funcionàries, pageses, hipotecades, refugiades econòmiques i jóvens es van manifestar. I tant que sí. Els carrers eren buits, els comerços estaven tancats, el transport públic no funcionava. La policia local, amb vertader ofici, va acompanyar la manifestació.

Però d’altres vigilaven maliciosament i posaven una denúncia al Casal Popular Panxampla per considerar-los promotors.

L’associació, col·lectiu, sindicats i partit polític sotasignants van llegir el seu manifest conjunt denunciant que el model econòmic capitalista està en crisi, que les cúpules dels partits polítics actuals i les cúpules dels sindicats UGT, CCOO i USOC també són culpables d’aquesta crisi per omissió, que aquesta Vaga General ha de ser una resposta ferma i contundent per dir-nos ben clar i ben alt que no pensem renunciar als drets laborals adquirits durant anys de lluita i que volem unes pensions, unes prestacions socials i uns serveis públics dignes i per a tothom. Que la crisi té uns culpables i no som nosaltres. La gent, indignada, ocupà de mica en mica el carrer. On anem?, a la Delegació del Govern!, es va sentir.

Les sotasignants rebutgem la poca cura que les responsables dels Mossos d’Escuadra manifesten pels drets fonamentals d’una societat democràtica. Ens dol haver de recordar-los que una manifestació només es pot evitar quan hi ha motius fonamentats d’alteració de l’ordre públic, amb perill per a persones o béns. Ens preocupa l’existència a les comissaries d’arxius il·legals on es relacionen persones amb entitats ciutadanes i no podem fer altra cosa que denunciar el caràcter polític i repressor d’aquesta sanció. Mentre els moviments socials cada cop estan més a prop de les persones, els vostres comandaments i responsables polítics us desacrediten davant de la immensa majoria de la societat. Les sotasignants sempre hem actuat amb la màxima cura i corresponsabilitat social i no permetrem abusos. No permetrem que aquest procediment sancionador que només ha estat motivat per una causa, no jurídica, sinó política, intente debilitar, estigmatitzar i fins i tot atemorir les veus crítiques.

També s’ha multat a COBAS, IAC, COS i l’associació Papers per Tothom per la celebració de l’1 de Maig Alternatiu a Barcelona, després de la qual el Conseller Felip Puig va advertir que analitzaven “limitar el dret fonamental de manifestació”, en el futur, d’aquestes organitzacions (La Directa nº228). El mateix Conseller que ha promogut 140 ferits a les acampades de Lleida i Barcelona.

Per tot l’exposat, les entitats sotasignants exigim:

1-L’eliminació dels arxius il·legals del Departament d’Interior.

2-Després que ja s’han presentat les al·legacions corresponents al procediment sancionador engegat contra el Casal Popular Panxampla i que ens afecta a totes , l’arxivament d’aquest.

3-Una rectificació pública i una manifestació clara de respecte a la dissidència política i sindical legítima per part del Departament d’Interior.

Tortosa, 14 de juny de 2011.

CATAC, USTEC, COS, Maulets, Unió de Pagesos, PCPC i Casal Popular Panxampla.

Estadisticas Gratis