dimarts, de març 03, 2009

L'Ajuntament de Tortosa aprova una moció per la despenalització de l'avortament


L'Ajuntament de Tortosa aprova una moció per la despenalització de l'avortament La moció ha estat presentada per la via de participació ciudadana

Ahir, el ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar una moció popular que demana la despenalització de l'avortament i, per tant, la legalització de la interrupció de l'embaràs per lliure decisió de les dones. També es reclama que l'avortament estigui integrat dins la xarxa pública sanitària ja que, actualment, només un 3% dels avortaments es fan a través del sistema pública. La moció, presentada per via popular amb el suport d'un centenar de signatures, ha prosperat gràcies als vots favorables dels regidors del PSC, d'ICV, i d'ERC.

Durant els darrers dos anys, el Col·lectiu de dones i hòmens de les Terres de l’Ebre ha dut una intensa campanya a tra per tal d’aconseguir la despenalització de l’avortament.


- Març 2008: xarrada “Avortament lliure i gratuït, què demanàvem i què demanem”

- Recollida de firmes campanya autoinculpacions: “Jo també he avortat”. A l’abril 2008 presentem un centenar de firmes recollides a les Terres de l’Ebre juntament amb altres d’arreu de Catalunya, al jutjats de Tarragona.

- Juny 2008. realització de mural a la plaça de l’Àngel de Tortosa “Materninat lliure i desitjada”

- Participació en la recollida de firmes de la Coordinadora Estatal d’Organitzacions Feministas per a presentar al Congrés de Diputats i Diputades el 8 de març de 2009 demanant la despenalització de l’avortament.

- Març 2009. Presentació moció popular l’Ajuntament de Tortosa i acte reivindicatiu a l plaça de l’Àngel el pròxim dia 7 de març.

llegir la moció

Estadisticas Gratis