dimecres, de gener 30, 2008

defensem l'ensenyament públic
prou repressió al moviment estudiantil!

Actuació desproporcionada i fora de lloc de la policia vers estudiants contraris a la LEC a Tortosa
Secundària, 23-1-2008

El passat dimarts 22 de febrer, un grup d'estudiants crítics amb les bases de la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) van decidir anar a mostrar el seu rebuig al conseller Maragall, que feia una conferència als Serveis Territorials d'Educació de les Terres de l'Ebre. La protesta, que va ser totalment pacífica i respectuosa, va acabar amb l'actuació desproporcionada dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional, que van intentar detenir un dels estudiants, van denunciar-ne un altre, i van identificar-ne a 8 més. Reproduïm a continuació el comunicat redactat pel SEPC amb el suport del Sindicat de Professors USTEC-STEs.

Assemblea de Moviments Socials del FSCat

El cap de setmana passat més de 5000 persones van passar pel Fòrum Social Català, organitzat pels moviments socials catalans a la Universitat de Barcelona, una mostra de la vitalitat social que hi ha actualment.
Es va evidenciar que sí que hi ha alternatives al model neoliberal que ens estan imposant i que des dels moviments socials de base s'està treballant per a construir-les, esperem repetir en properes ocasins trobades d'estes característiques i sobretot que les sinèrgies que generen singuen molt productives!

A continuació podeu llegir la declaració aprovada en el marc de l’Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català que va tenir lloc dissabte 26 de gener a l’aula magna de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

Declaració de l’Assemblea de Moviments Socials del Fòrum Social Català

Fotografies de la manifestació del FSCat

dimarts, de gener 22, 2008

pel dret a l'avortament lliure i gratuït
les dones parim, les dones decidim

si només ens fixéssem amb els lemes i deixéssem de banda l'estètica de l'època, esta foto podria semblar feta durant les darreres setmanes...
30 anys després encara continua vigent una de les principals reivindicacions feministes,
el Casal Popular Panxampla s'adhereix a la campanya pel dret a decidir sobre el propi i per un avortament lliure i gratuït.

PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES [enllaç campanya]

Després de més 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament hem acabat i començat l’any a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones.

Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem d’anar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.

Tot això enmig d’una campanya de la dreta i l’Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l’agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.

Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a l’avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:

· Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal.

· Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.

· Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.

· Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.

· Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

- Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
- Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

totes a la plaça Sant Jaume de Barcelona
dimecres dia 23 de gener de 2008 a les 7 de la tarda

TOTES HEM AVORTAT
AVORTAMENT LLIURE I GRATUïT

comunicat de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i la Plataforma d'Oposició als Transvasaments

Plataforma de Defensa de l’Ebre i Plataforma d’Oposició als Transvasaments

COMUNICAT DE PREMSA

mai col·laborarem en un enfrontament territorial

Reunits al Santuari de Ntra. Senyora dels Àngels representants de la Plataforma de Defensa de l’Ebre (PDE) i de la Plataforma d’Oposició als Transvasaments (POT), hem revisat les darreres propostes que fan referència a la gestió de la sequera i volem denunciar que:

1) A l’empara de la gestió de la sequera, s’estan replantejant grans obres d’infraestructa que encobriran més transvasaments de l’Ebre a Barcelona o a València, més degradació dels rius i més desequilibri territorial.

2) Parlar dels transvasaments de l’Ebre i del Roine o de transportar aigua en vaixell, vingui d’on vingui, és retrocedir a situacions passades. Actuacions que, com tothom sap, lluny de solucionar problemes sols afavoreixen polítiques especulatives sobre l’aigua, les persones i el territori.

3) La sequera no està provocada solament per la manca de pluja, sinó per la mala gestió. És una contradicció que es demanin mesures d’estalvi d’aigua a la població i no es facin actuacions tan elementals com revisar els plans urbanístics, revisar les xarxes d’abastament urbanes gironines i de l’ària metropolitana de Barcelona i recuperar la bona qualitat de l’aigua dels aqüífers.


Aquesta és la Nova Cultura de l’Aigua que necessita el país, un país modern, equilibrat i que mantingui un gran nivell de qualitat de les aigües, que en definitiva és una bona qualitat de vida.

4) Acordem seguir mantenint els contactes entre les Plataformes.

5) Advertim que mai col·laborarem en un enfrontament territorial i que treballarem conjuntament per a què la racionalitat prevaleixi en la gestió dels nostres rius que són patrimoni de tota la societat.

Girona, 12 de gener de 2008.

dijous, de gener 17, 2008

saps què és un cultiu transgènic?

saps què és un cultiu transgènic?
divendres 18 de gener a les 20:30h // al Casal Popular Panxampla (Tortosa)
xerrada informativa, a càrrec de Xavier Fontanet (biòleg i tècnic agrícola)

organitza: La vianda, grup pel consum conscient i ecològic
col·labora: Casal Popular Panxampla

Saps què són els cultius transgènics? Troba l’expressió que no està relacionada en la xerrada:

Enginyeria genètica; Sobirania alimentària; Principi de precaució; Agrobussines; Revolució verda; Biodiversitat; Organismes Modificats Genèticament; Declaració de zona lliure; Consum conscient; Decret de coexistència; Varietats transgèniques; Hipoteca inversa, Millora genètica clàssica; Dret a la informació; Transferència de gens; Dret dels consumidors; Resistència a herbicides; Recursos genètics locals.

Intentem aclarir conceptes per poder ser mes lliures a l'hora d'escollir el què volem menjar.

prou repressió al jovent dels països catalans!

DISSABTE 19 de gener a les 19:30h // edifici El Casal (Amposta)

prou repressió al jovent dels països catalans!
On hi ha lluita hi ha repressió, on hi ha repressió hi ha solidaritat.

Amb la participació de:

- dos joves encausats per la crema de fotos del rei a Girona.
- dos joves repressaliats per traure la bandera espanyola de Montjuïc.
- un epresentant dels 13 de Gandia, encausats per la protesta a la Universitat de Gandia contra un acte blaver.
- un dels jóvens d'Alacant encausat per la lluita antiespeculativa.

i en acabar hi haurà sopar popular


organitza: Assemblea de Maulets d'Amposta

+info: montsia@maulets.org // www.maulets.org/ebre

actes de Sant Antoni i recollides de signatutres
en defensa de les Terres del Sénia!


Recollida de signatures contra la Planta de Gas a Alcanar i Vinaròs
Aquesta setmana s'espera molt ocupada, fent presència als diferents actes festius organitzats pels municipis d'Alcanar i Vinaròs en motiu de les festes de Sant Antoni. Es montarà una paradeta, per recollir signatures en contra de la nova ubicació de la planta de gas, als diferents llocs:

- Dimecres 16/01/2008 Foguera dels Majorals de Sant Antoni ,amb l'actuació de Pepet i Marieta, a la Pç de les Corts Valencianes de Vinaròs, des de les 20h fins les 23h.[ www.pepetimarieta.com]

- Dijous 17/01/2008 Sant Antoni a l'Ermita de Vinaròs ,amb l'actuació de Quico el Célio i el mut de Ferreries, des de les 12h. fins les 15h.[http://www.tubalespectacles.com/quico.htm]

- Divendres 18/01/2008 Assaig del Ball de Sant Antoni, al Centre Cívic d' Alcanar.

- Divendres 18/01/2008 Foguera del Ball de Dimonis ,a la Platja del Fortí de Vinaròs, des de les 20'30h.després anirem al Casal Popular del Sénia a continuar la festeta[www.dimonisdevinaros.org] [www.aplecdelsenia.com]

- Dissabte 19/01/2008 Ball de Sant Antoni als diferents carrers d'Alcanar, per la tarda.

- Diumenge 20/01/2008 Benedicció dels animals ,davant de l'edifici de Serveis Agraris d'Alcanar, a partir de les 11h.

I recordeu: PERQUÈ LA UNIO FA LA FORÇA... SI ESTEM UNITS CONTINUAREM UNITS!!!
Us hi esperem!!!

[amb informació extreta de http://plataformapelsenia.blogspot.com/]
Estadisticas Gratis