dimarts, de febrer 26, 2008

arriba a Tortosa la Marxa pel Decreixement

26 i 27 de febrer // Casa de l'Aigua (Edifici del Carrilet, Tortosa)
hi haurà debats, xarrades, tallers, accions...

+info: www.tempsdere-voltes.cat

_dimarts 26 de febrer_

19.00h Xarrada: Crisi energètica.

Diferents estudis demostren com estem ja sobre el pic del petroli, el punt màxim de producció diària de l'or negre que la geologia del nostre planeta permetrà. Abans del 2025, també declinaran irreversiblement la producció de gas, de carbó i d'alguns minerals imprescindibles per la indústria i la tecnologia. A partir d'aquí, l'energia diària disponible per la humanitat començarà presumiblement, a declinar.

21.00 h Sopar

21.30h Taller: Decreixement a nivell municipal.
Conèixer experiències reals com les "transition towns" a Irlanda i en funció de la nostra realitat, desenvolupar un projecte des d'abaix de com hauríem de transformar la nostra població per cobrir les necessitats bàsiques de tothom (aigua, aliments, electricitat, etc...) en una situació de baixa energia.

_dimecres 27 de febrer_

activitats durant el matí a l'IES J. Bau i CEIP Daniel Mangrané.

18.00h Bicletada.
Sortida i arribada de la Casa de l’Aigua. Anima't i participa!
19.30h Xarrada: El frau bancari de la creació del diner.
El 1971 es va fer desaparèixer el patró or, és a dir, que es va deixar d'usar l'or com a base real del diner. Tot i canviar aquest aspecte fonamental del sistema monetari, els bancs centrals i privats van continuar creant diners, però amb unes reserves que només són anotacions bancàries que signifiquen diners, però que no estan garantides per cap diner que poguem considerar real. És un pur contracte que només té valor perquè tothom n'hi donem.

21.00 h Sopar

21.30h Taller: Creant una economia alternativa.
Conèixer experiències i possibilitats reals, i en funció de la nostra realitat, buscar les maneres de ser autònomes respecte els mecanismes de producció i distribució dels béns i serveis que necessitem (economia comunitària, sistema monetari alternatiu).
Estadisticas Gratis