divendres, de desembre 21, 2007

taller de percussió amb culleres de fusta
cicle de cinema

Durant estes vacances el casal Popular Panxampla estarà obert els dies 27, 28 i 29 de desembre, de set de la tarda a una de la nit. Tornarem a obrir el divendres 11 de gener.


dijous 27 de desembre, a partir de les 16:00h

taller de percussió amb culleres de fusta
amb Jordi Sans, percussionista tradicional
Si pots porta't les culleres de fusta, i si no pots, en tindrem unes quantes...

+info:
jota@panxampla.org

28 i 29 cicle de cinema organitzat per Maulets, a les 19:30h

divendres 28 de desembre: La Haine
Testimona de com la revolta encén els barris marginals de París, la banelieu.

dissabte 29 de desembre: Terra i Llibertat
La pel·lícula ens fica dins la vida d'un grup de milicians anarquistes i poumistes en episodis com la mobilització al front de l'Ebre durant la guerra civil.

+info:
ebre@maulets.org

dimecres, de desembre 19, 2007

sopar al Casal Popular Panxampla [22 de desembre]

Sopar al Casal Popular Panxampla dissabte 22 de desembre

ja sabem que estem en una època saturada de sopars i demés compromisos, també una època amb moltes despeses...

el dissabte a les 21:00h farem el nostre sopar de nadal, però que cadascú porte alguna cosa!

detinguts dos estudiants de la Universitat de Perpinyà, SOLIDARITAT!

Detinguts a Perpinyà dos militants del moviment estudiantil

Dos joves estudiants de la Universitat de Perpinyà, un dels quals militant de Maulets, han estat detinguts avui a les 8h del matí, quan la policia s'ha presentat als seus respectius domicilis. A més, la policia ha demanat la perquisició tant dels seus domicilis com del seus vehicles. Actualment es troben detinguts a l'Hotel de Police [comissaria central] de Perpinyà, on hi ha una concentració convocada a les 5 de la tarda.

Quan no fa ni dues setmanes que van acabar les mobilitzacions que van bloquejar la Universitat de Perpinyà, les amenaces repressives del president de la Universitat, Jean Benkhelil, s'han fet realitat. Tot i que ja se sabia de les denúncies presentades contra X amb diverses acusacions, fins avui no s'ha concretat que les dues persones detingudes estan acusades de degradacions, robatori i amenaces de mort.
Des de l'assemblea de Maulets del Rosselló volem denunciar aquestes detencions injustificades que són només el fruit de la criminalització del moviment estudiantil que en les últimes setmanes ha mostrat la seva capacitat de mobilització i reacció, i volem donar tot el nostre suport al conjunt de companys del Comitè de Vaga de la Universitat de Perpinyà.


La repressió no s'atura, nosaltres tampoc!
Assemblea de Maulets del Rosselló
Dimecres 19 de desembre del 2007

CONCENTRACIÓ A BARCELONA
davant el Consolat Francès a les 19:00h
convoca Alerta Solidària

regala la DIRECTA!




manifestació en defensa del territori a Tortosa

Aquí teniu el manifest final de la manifestació que va fer-se el passat 15 de desembre a Tortosa, també un enllaç on trobareu fotos de la manifestació.
PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EBRE
PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA
SALVEM LA MAR DE L’EBRE
COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA
PLATAFORMA CÍVICA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA

Ja n’hi ha prou!

La comunitat ebrenca ja no tolera les múltiples agressions al seu territori i a les seues rodalies, agressions que ens malmeten la terra i ens deixen sense futur.

Fins fa pocs anys, ho aguantàvem tot com a súbdits submissos i, a tot estirar, ens queixàvem de la nostra mala sort a la perruqueria, al café o amb les amistats, resignant-nos a tot el que se’ns ha anat imposant en els darrers seixanta anys.

Pero des de l’any 2000, amb la lluita contra el PHN i l’Enron, hem guanyat la nostra dignitat i hem après a organitzar-nos i a fer-nos respectar.

Mai més resignació, mai més confiança que els els de dalt, si fem bondat, ens arreglaran alguna coseta. Ara ja no som súbdits submissos, sinó ciutadans i ciutadanes orgullosos que hem après a lluitar i lluitarem fins que el nostre futur estiga tan assegurat com el dels ciutadans de qualsevol altra part del país.

Per això, avui 15 de desembre de 2007, sortim als carrers i a les carreteres, per a aturar els grans regadius de la conca que amenacen el nostre riu i per a aturar els transvasaments disfressats que són el Xerta-Sénia (Castelló), l’Aldea-Camarles i la utilització d’aigua de l’Ebre per part de la nuclear de Vandellòs. No ho permetrem!

Per això, avui 15 de desembre de 2007, sortim als carrers i a les carreteres per a aturar l’intent de grans poders econòmics i de la Generalitat de convertir, especialment, però no solament, la Terra Alta en un macroparc eòlic que ha d’abastir la resta de Catalunya d’electricitat, deprimint encara més una comarca ja prou deprimida. Així com els parcs eòlics marins que malmetrien la Mar de l’Ebre i la manera de viure de la seua gent. No ho permetrem!

Per això, avui 15 de desembre de 2007, sortim als carrers i a les carreteres per a impedir que ens encolomen, com pretenen, el cementeri nuclear que ha de rebre els residus de totes les centrals nuclears espanyoles durant un mínim de 70 anys. No ho permetrem!

Per això, avui 15 de desembre de 2007, sortim als carrers i a les carreteres per a impedir que malmeten el futur de les Terres del Sénia amb el projecte Castor, un macrodipòsit de gas submarí, un gasoducte i una planta regasificadora que són no solament una amenaça ecológica, económica i social, sinó també una amenaça física als habitants d’eixes terres.

No ho permetrem!

Perquè ja n’hi ha prou, les plataformes i col·lectius ebrencs de defensa del territori ens hem unit en esta acció comuna que ha de fer sentir la nostra veu allà on convé que se sentigue i ha d’advertir a qui correspongue que la comunitat ebrenca ja no és una simple suma d’individus aïllats entre sí, amb complex d’inferioritat, dócil, resignada i victimista, sinó una comunitat de ciutadans i ciutadanes solidaris entre ells, capaços d’actuar col·lectivament, orgullosa, digna i lluitadora que pretèn prendre el futur en les seues mans.

I el prendrà!

divendres, de desembre 14, 2007

Joves de les Terres de l'Ebre fan una acció de denúncia davant la Generalitat de Catalunya

Avui 14 de desembre, una vintena de joves de diferents pobles de les Terres de l’Ebre han realitzat una acció de protesta a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat de Catalunya. Durant la protesta, els joves i les joves han desplegat un mapa de les Terres de l’Ebre on s’han anat situant les diferents agressions al territori: centrals nuclears (Ascó i Vandellòs), muntanyes massificades d’aerogeneradors, un projecte de cementeri nuclear, urbanitzacions i camps de golf, el projecte Castor, un transvasament cap al sud i un cap al nord (interconnexió de xarxes, canal Xerta-Sènia, grans regadius...), l’embassament de Flix convertit en un abocador incontrolat de residus, el macroabocador de Tivissa i les centrals tèrmiques projectades (Mequinensa, Riba-Roja i Faió) i la ja existent a Vandellòs.

Durant l’acció s’ha denunciant la situació actual, posant especial èmfasis a les incidències greus que hi ha hagut recentment a la Central Nuclear de Vandellòs. Finalment s’ha fet una crida a participar a la manifestació de demà dissabte a Tortosa, convocada per les plataformes de les Terres de l'Ebre.


[comunicat]

Molts jóvens de les Terres de l’Ebre vam créixer lluitant contra el Pla Hidrològic. En esta lluita vam aprendre a defensar el territori, i vam prendre consciència col·lectiva de la importància de reclamar un futur digne per a les generacions futures, de les nostres comarques i d'arreu. Vam aprendre sobretot que calia lluitar per allò que volíem, i per això avui tenim ben clar que encara falta molt per tenir un model territorial just que assegure el futur de les Terres de l’Ebre.

El Pla Hidrològic va aturar-se, si més no tal com el preveia el PP, però els projectes de grans regadius, el Canal Xerta-Sénia, la Interconnexió de Xarxes, els grans embassaments o el transvasament cap al sud continuen sent una amenaça real. Com també són amenaces la massificació eòlica, les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs (que esta setmana mateix han patit diverses incidències greus), el cementiri nuclear, les centrals tèrmiques, el projecte Castor, camps de golf i especulació urbanística... tot un seguit de projectes que demostren que aturant el PHN sols vam frenar una part molt menuda de totes les amenaces i que el model territorial que ens han imposat està hipotecant el nostre futur a les Terres de l'Ebre.

És per tot això que els i les jóvens de les Terres de l’Ebre diem que ja n’hi ha prou, que no pensem seguir acceptant este futur per a les nostres terres i que aquí ens plantem, per això animem a tota la gent de les Terres de l’Ebre i d’arreu de les comarques a participar de la manifestació de demà dissabte, a les 7 de la tarda a Tortosa convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre, la Coordinadora Anticementeri Nuclear, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i la Plataforma Salvem la Mar de l'Ebre.

Les Terres de l’Ebre diem PROU,
també tenim el dret de decidir quin model de territori volem.

dimarts, de desembre 11, 2007

ja n'hi ha prou!
manifestació a les Terres de l'Ebre

JA N'HI HA PROU!!
manifestació de les plataformes de les Terres de l'Ebre

dissabte 15 de desembre
a les 19:00h concentració a la Plaça del Carrilet de Tortosa

Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia
Coordinadora Anticementiri Nuclear
Salvem la Mar de l'Ebre
Plataforma en Defensa de la Terra Alta
Plataforma en Defensa de l'Ebre

*el dissabte no s'obrirà el Casal fins que no s'hagi acabat la manifestació, cap a les 9 del vespre...

75è aniversari de les Normes de Castelló

Manifestació, jornades i concerts... el 14 i 15 de desembre a Castelló de la Plana.
[+info]

dijous, de desembre 06, 2007

Aturada de la Central Nuclear de Vandellòs

El Consell de Seguretat Nuclear no detecta o, tot i haver-ho detectat, no obliga a paralitzar la central nuclear. Una fuita d’hidrogen detectada per ANAV la setmana passada, és la desencadenant de l’incident que finalment s’ha produït.

L’ANAV va decidir posposar, per a la matinada de diumenge, la reparació de fuita, moment en que s’havia de posar en marxa la CN Ascó I. Les presses en voler tornar a posar en marxa Vandellòs II i el deficitari estat de manteniment de les instal·lacions nuclears, deriven en un incident molt greu.
llegeix tot el comunicat de la Coordinadora Anticementiri Nuclear i el GEPEC-EdC [+]

Fem la botifarra al gas

Sota el lema "Fem la botifarra al gas" des de la Plataforma convoquem a tota la gent del territori a una nova mobilització, ja han passat tres mesos d'aquella gran manifestació del dia 2 de setembre, en la qual vam aconseguir fer-mos sentir, més enllà de la nostra comarca, i per tant, creiem que ja és hora de tornar a sortir als nostres carrers a dir la nostra.La manera de fer de la classe política ha canviat ben poc des d'aquell dia, ells seguixen a la seua, engrandir les seues butxaques dixant les veus de la societat civil arraconada i sense dret a decidir lo seu propi futur. Per a tornar a demostrar-los que 3 mesos desprès seguim ben vius, hem decidit fer un acte reivindicatiu i que genere força expectació. Així que hem organitzat una caminada fins a la carretera N-340, la qual tallarem a l'altura del Camí de Virol. La manifestació i l'acte de tallada de la N-340, els farem des d'un ambient reivindicatiu però alhora festiu, és per això que s'ha organitzat una botifarrada popular patrocinada pel gremi de constructors canareus. Perquè des del Sénia n'estem cansats que només se'ns vulgue per al mateix diem ben alt i clar, NO HO VOLEM!
Convocatòria Manifestació 9-12-07
Diumenge 9 de desembre a les 11:00h.
Rotonda de Sòl-de-Riu (Carretera de circumval·lació)

33è joc literari: imatge-enigma

El primer dels jocs literaris del mes de desembre presenta la forma d'una imatge-enigma. Els participants veterans ja saben que cal endevinar el títol d'un llibre i el seu autor/a.

foto: http://jmtibau.blogspot.com/2007/12/33-joc-literari-imatge-enigma.html

(Que la imatge del fons sigui Cornudella de Montsant no és cap pista).

Per als nouvinguts o visitants de pas us informo que cada dimecres proposo un joc literari i que cal enviar la resposta al correu jesusimaite@gmail.com , juntament amb el vostre nom i la població. A principis del mes següent sortejo entre tothom que participi diversos premis; en aquest cas, un lot de productes de les Terres de l'Ebre cedit per Soldebre, i dos exemplars del Diccionari de la Llengua Catalana, cedit per l'Institut d'Estudis Catalans. Podeu trobar més informació sobre els premis al post anterior.

Perdoneu que no es puguin posar comentaris en aquest post. És per evitar la temptació o l'error que algú posi la solució i no permeti jugar a la resta.

Estadisticas Gratis