dilluns, de març 26, 2007

Actes del divendres 30 de març

El proper divendre 30 de març, és celebraran un seguit d'actes de caire antirepressiu i contra el control social, organitzats casdascun per diferents col·lectius.

A les 8 de la tarde Maulets ha organitza't el passi del documental "Barcelona: civisme o cinisme" de Jordi Oriola, i també un debat sobre les ordenances cíviques amb membres de Maulets i d'Alerta Solidària.

A les 10 de la nit s'iniciarà un sopar per celebrarà l'absolució de l'activista antitrnasvassament Josep Sabaté, recordem que el fiscal li demanava 2 anys i mig de presó per un pressumpte delicte d'atemptat a l'autoritat. El sopar està organitzat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre i Jóvens en Defensa de l'Ebre.

diumenge, de març 18, 2007

la Makabra al Panxampla // dissabte 24 de març

i fem difusió de...

22 de març, DIA MUNDIAL DE L'AIGUA
a partir de les 19:00h a la Casa de l'Aigua (Edifici del Carrilet) de Tortosa
casaigua.fnca@unizar.es

23 de març, Deltebre
a la Biblioteca Pública, a les 21:30h
AIGUA PER AL RIU, VIDA AL DELTA
LO DELTA CONTINUA EN PERILL
PRESENTACIÓ DELS CABALS MEDIAMBIENTALS DE L’EBRE

Parlaran:
Rafa Sanchez (FNCA)
Manolo Tomàs (PDE)
Plataforma en Defensa de l'Ebre

23, 24 i 25 de març, a Cerdanyola del Vallès
20ª Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans
www.adenc.cat

23 i 24 de març, a Corbera d'Ebre
II Jordnades Llibertàries

dimarts, de març 13, 2007

la Jota a la plaça, dissabte 17 de març


dissabte 17 de març a les 19:00h

La Jota a la plaça. Parelles de Jota

Ballant, ballant aprenem a ballar i a puntejar la jota. Gent que en sap i gent que té ganes de ballar-la.
Amb la col·laboració i participació de Joseret i la seua rondalla

lloc: LLotja del Parc de Tortosa

+info: jota@panxampla.org

cooperatives de consum: una alternativa ecològica i responsable

divendres 16 de març a les 20:00h

xarrada informativa al Casal Popular Panxampla:

"cooperatives de consum: una alternativa ecològica i responsable"

amb famílies membres de diferents cooperatives: l'Estrella (Mataró, el Maresme) i l'Aixada (Gràcia, el Barcelonès)

Les cooperatives de consum són una manera diferent de consumir al model socioeconòmic actual (capitalisme), basat en la solidaritat, la confiança i fins i tot l'intercanvi. L'elecció de consumir uns productes es decideix amb assemblea pels mateixos socis i sòcies amb uns criteris que van mes enllà del preu final. La nostra intenció és donar una aproximació a una altra forma d'entendre el consum ecològic, ja que el consum crític i responsable implica també comprendre els mecanismes de producció, de distribució i consum que hi ha darrera de cada cosa que comprem....

si t'interessa el tema, vols més informació o t'agradaria formar part d'una cooperativa de consum, adreçat a: cooperativadeconsum@panxampla.org

dimarts, de març 06, 2007

8 de març 07 // dia de la dona treballadora

dijous 8 de març a les 20:00h

Cine-fòrum"Las mujeres de verdad tienen curvas" de Patricia Cardoso (Estats Units, 2002)

divendres 9 de març a les 20:00h

Xarrada-taller"Del mal amor a la bona educació sexual”
amb Rosa Sanchís, professora d'educació afectivo -sexual de l'IES Isabel de Villena de València i autora del llibre "Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona", XXV Premi Rosa Sensat de Pedagogia,2005.en acabar hi haurà sopar i actuació musical...

Del mal amor a la bona educació sexual

Et molesta que la teua parella quede amb el seu o la seua ex? Canvies de canal quan a la tele apareixen escenes sexuals i hi ha els menuts al davant? Et sap greu dir “no” a algunes demandes sexuals de la parella encara que no t’abellisca? La sexualitat del teus fills començà a preocupar-te quan es feren adolescents? Creus que el feminisme és el contrari del masclisme?
Si t’han eixit més respostes afirmatives que negatives o perceps que al teu voltant molta gent contestaria que sí, potser és perquè sota l’aparent netedat de la nostra societat, tan lliure i oberta ella, s’amaga encara molta brutícia.
Tal vegada siga la pols d’haver reduït la sexualitat al coit; o la d’haver convertit l’emoció de l’enamorament en un estereotip involuntari que no requereix treball ni ensenyament; o potser siga la runa d’haver destruït la creativitat eròtica sotmetent la sexualitat a un codi estricte, a un conjunt de normes aptes per a uns o per a unes altres en funció del que tenim entre les cames. No és aquesta una xarrada que done respostes; els consells són fàcils. Més difícil és ser nosaltres mateixos el canvi que volem veure en la societat. I el primer pas és atrevir-nos a mirar si sota la nostra taula n’hi ha encara moltes coses per agranar.


més informació:

Las mujeres de verdad tienen curvas
Dir.: Patricia Cardoso, EUA, 2002Durada: 90 minutsEl film és un al·legat a favor de l’acceptació del cos. La protagonista, una jove provinent d’una família als Estats Units, n’és un exemple en aquest sentit. Tanmateix, la seva lluita no és només la de fer creure als altres que ella és feliç tot i no encaixar amb els cànons, sinó que també s’haurà d’enfrontar a d’altres situacions, com les exigències familiars o l’explotació laboral de les dones immigrades al país més ric del món.
http://www.golem.es/lasmujeresdeverdadtienencurvas/index.php
http://www.zinema.com/pelicula/2003/lasmujer.htm

Tot per amor. Una experiència educativa contra la violència a la dona

Rosa Sanchis Caudet
XXV Premi Rosa Sensat de Pedagogia, 2005
Editorial Octaedro
Tot per amor? és una història d’amor a l’educació com a motor i combustible de vida, i també la constatació que es pot estimar i créixer alhora, amar sense perdre el vol i ampliar el territori. El territori del llibre està format pels relats i les valoracions dels alumnes que han passat per les classes d’educació afectiva i sexual de Rosa Sanchis, per les seues discussions i per un saber teòric fruit de quinze anys d’estudi i treball a peu de classe.
L’aparent senzillesa de l’obra és una virtut que no amaga l’exacta radiografia de la manipulació moral que el patriarcat ha comès amb les persones, en especial amb les dones, personatges secundaris en la pel·lícula de la vida. Però la càmera que la professora ha instal·lat a l’aula es gira ací cap a la violència exercida contra elles, i mostra clarament com la llavor dels principis patriarcals arrela en les creences i sentiments dels joves.
Amor i dolor han anat massa temps de la mà; llibres com aquest són necessaris perquè ofereixen als adolescents –i també als adults– diferents eines que qüestionen una educació massa restrictiva. Documents per recuperar la capacitat per a explorar i crear plaer en les relacions afectivosexuals i el temps per a pensar i perdre’s en la fantasia.

diumenge, de març 04, 2007

Agenda del Panxampla (Març)


dissabte 3 de març a les 18:30h

La jota a la plaça. Cantem, versem i improvisem jotes



dissabte 3 de març a les 20:30h

presentació de la revista Panxampla


després hi haurà Cançó-Poesia amb "Temps al temps"

Horta de Sant Joan, a l'Ecomuseu



dijous 8 de març a les 20:00h

dia de la dona treballadora

cine-fòrum. "Las mujeres de verdad tienen curvas" de Patricia Cardoso (Estats Units, 2002)



divendres 9 de març a les 20:00h

xarrada-taller :"Del mal amor a la bona educació sexual" amb Rosa Sanchís, professora d'educació afectivo -sexual de l'IES Isabel de Villena de València i autora del llibre "Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona", XXV Premi Rosa Sensat de Pedagogia,2005.



divendres 16 de març a les 20:00h

xarrada informativa: "cooperatives de consum: una alternativa ecològica i responsable", amb famílies membres de diferents cooperatives



dissabte 17 de març a les 19:00h

La Jota a la plaça. Parelles de Jota. Ballant , ballant aprenem a ballar i a puntejar la jota. Gent que en sap i gent que té ganes de ballar-la.

Amb la col·laboració i participació de Joseret i la seua rondalla

lloc: La LLotja del Parc de Tortosa




dissabte 24 de març, a partir de les 11:00h (matí i tarda)

Mostra de circ i taller obert amb La Makabra.

a les 19:00h : xarrada i documental del desallotjament de La Makabra de Can Ricart.



23, 24 i 25 de març, a Cerdanyola del Vallès

20ª Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans

www.adenc.cat

Totes les activitats és realitzen al Casal Popular Panxampla si no s'especifica el contrari.

+info
Estadisticas Gratis