dimarts, de març 06, 2007

8 de març 07 // dia de la dona treballadora

dijous 8 de març a les 20:00h

Cine-fòrum"Las mujeres de verdad tienen curvas" de Patricia Cardoso (Estats Units, 2002)

divendres 9 de març a les 20:00h

Xarrada-taller"Del mal amor a la bona educació sexual”
amb Rosa Sanchís, professora d'educació afectivo -sexual de l'IES Isabel de Villena de València i autora del llibre "Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona", XXV Premi Rosa Sensat de Pedagogia,2005.en acabar hi haurà sopar i actuació musical...

Del mal amor a la bona educació sexual

Et molesta que la teua parella quede amb el seu o la seua ex? Canvies de canal quan a la tele apareixen escenes sexuals i hi ha els menuts al davant? Et sap greu dir “no” a algunes demandes sexuals de la parella encara que no t’abellisca? La sexualitat del teus fills començà a preocupar-te quan es feren adolescents? Creus que el feminisme és el contrari del masclisme?
Si t’han eixit més respostes afirmatives que negatives o perceps que al teu voltant molta gent contestaria que sí, potser és perquè sota l’aparent netedat de la nostra societat, tan lliure i oberta ella, s’amaga encara molta brutícia.
Tal vegada siga la pols d’haver reduït la sexualitat al coit; o la d’haver convertit l’emoció de l’enamorament en un estereotip involuntari que no requereix treball ni ensenyament; o potser siga la runa d’haver destruït la creativitat eròtica sotmetent la sexualitat a un codi estricte, a un conjunt de normes aptes per a uns o per a unes altres en funció del que tenim entre les cames. No és aquesta una xarrada que done respostes; els consells són fàcils. Més difícil és ser nosaltres mateixos el canvi que volem veure en la societat. I el primer pas és atrevir-nos a mirar si sota la nostra taula n’hi ha encara moltes coses per agranar.


més informació:

Las mujeres de verdad tienen curvas
Dir.: Patricia Cardoso, EUA, 2002Durada: 90 minutsEl film és un al·legat a favor de l’acceptació del cos. La protagonista, una jove provinent d’una família als Estats Units, n’és un exemple en aquest sentit. Tanmateix, la seva lluita no és només la de fer creure als altres que ella és feliç tot i no encaixar amb els cànons, sinó que també s’haurà d’enfrontar a d’altres situacions, com les exigències familiars o l’explotació laboral de les dones immigrades al país més ric del món.
http://www.golem.es/lasmujeresdeverdadtienencurvas/index.php
http://www.zinema.com/pelicula/2003/lasmujer.htm

Tot per amor. Una experiència educativa contra la violència a la dona

Rosa Sanchis Caudet
XXV Premi Rosa Sensat de Pedagogia, 2005
Editorial Octaedro
Tot per amor? és una història d’amor a l’educació com a motor i combustible de vida, i també la constatació que es pot estimar i créixer alhora, amar sense perdre el vol i ampliar el territori. El territori del llibre està format pels relats i les valoracions dels alumnes que han passat per les classes d’educació afectiva i sexual de Rosa Sanchis, per les seues discussions i per un saber teòric fruit de quinze anys d’estudi i treball a peu de classe.
L’aparent senzillesa de l’obra és una virtut que no amaga l’exacta radiografia de la manipulació moral que el patriarcat ha comès amb les persones, en especial amb les dones, personatges secundaris en la pel·lícula de la vida. Però la càmera que la professora ha instal·lat a l’aula es gira ací cap a la violència exercida contra elles, i mostra clarament com la llavor dels principis patriarcals arrela en les creences i sentiments dels joves.
Amor i dolor han anat massa temps de la mà; llibres com aquest són necessaris perquè ofereixen als adolescents –i també als adults– diferents eines que qüestionen una educació massa restrictiva. Documents per recuperar la capacitat per a explorar i crear plaer en les relacions afectivosexuals i el temps per a pensar i perdre’s en la fantasia.
Estadisticas Gratis