dimecres, de gener 24, 2007

Panxampla comença a caminar!!

"No et limites a contemplar estes hores que ara vénen,
baixa al carrer i participa,
no podran res davant d'un poble unit,
alegre i combatiu"
Estellés.


Després de tres anys donant passets, dissabte vam començar a caminar i volem donar les gràcies a totes les persones que ho vau fer possible.
Durant tota la tarda i fins la nit van haver-hi moltes activitats, i va ser molta la gent que va vindre a recolzar i a conèixer el Casal Popular Panxampla (podeu vore les fotos al final del correu). Al carrer del casal es van ballar jotes amb el grup Paracota i es van fer jocs tradicionals amb Polet; a l'interior, altres persones podien vore l'exposició que es va instal·lar amb totes les activitats fetes durant els darrers anys, també diverses imatges del procés de rehabilitació del Casal, o descobrir el local (amb la biblioteca, sala de reunions...). Paral·lelament també es va realitzar un mural fet amb la col·laboració de moltes persones i gràcies a Maria José.
Seguidament diverses membres del Casal van explicar quins eren els objectius del casal i quins projectes s'estaven duent a terme. Després del sopar va començar la festa, amb els grallers i les gralleres de Jesús (que durant tota la tarda ens van acompanyar amb la mateixa música que va sonar a tantes manifestacions) i "Pepet i Marieta" que va acabar d'arredonir un dia en el què moltes persones, d'edats i orígens ben diferents, vam compartir festa i compromís, fent palès que com diu el poema de l'Estellés: "...no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu..."
A partir d'este mateix divendres podreu trobar el Casal obert els divendres i dissabtes de 18:00h fins a les 24:00h, ple d'activitats que podreu consultar properament a la nostra web (www.panxampla.org). *divendres a les 19:30h, a l'IES de l'Ebre: Xerrada sobre el Porocés de Bolonya. SEPC www.sepc.cat
Vos animem a vindre i a partcipar, també a fer-vos socis i sòcies, podeu demanar informació a la nostra adreça electrònica: panxampla@tinet.org.
Hem fet un pas important, però haurem de caminar molt fins arribar on volem, esperem fer-ho al vostre costat!


Per veure les fotos punxeu al link www.panxampla.org/fotos
Properament penjarem més fotos.



a ritme de jota vos donem les gràcies

Panxampla ja tenim cau
aquí està el nostre Casal
després de mesos i dies
deixem de ser virtuals,
despres de mesos i dies
deixem de ser virtuals.

Vos donem la benvinguda
aquí sempre trobareu
ganes de fer un món millor
vingueu sempre que vulgueu,
ganes de fer un món millor
vingueu sempre que vulgueu.

Mos agradaria ser
un bon punt de referència
de trobada i formació
i també d'independència,
de trobada i formació
i també d'independència.

Un altre món és possible,
si mos vols acompanyar
hem de fer un llarg camí,
mos posem a caminar.
hem de fer un llarg camí,
mos posem a caminar




+info: ebredigtal
, El Punt

dissabte, de gener 13, 2007

una seixantena de persones assisteixen a la presentació de la revista Panxampla

Dijous 11 de gener de 2007, el Casal Popular Panxampla va presentar la revista Panxampla.

La revista va ser presentada per una membre del Casal i per Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau. Es presentà la revista com un projecte més del Casal, un espai més de trobada de les diferents lluites que es duen a les Terres de l’Ebre i al món, així com un espai de denúncia.

Arcadi Oliveres va parlar dels moviments socials, va lligar el projecte de la revista i del Casal Popular Panxampla amb les diferents lluites del món. Va explicar quines són les principals funcions d’aquests moviments socials: denunciar i lluitar . Seguidament va explicar-nos tot un enfilall de fets que hem de denunciar i per tant, contra els quals s’ha de lluitar: la fam, la guerra, el sistema capitalista, sobre el qual ens va regalar amb un munt d’exemples del seu salvatgisme: l’actitud de les empreses farmacèutiques davant dels milions de morts de SIDA, els interessos econòmics de dirigents polítics del món, els interessos de grans empreses que prevalen per sobre de la vida de les persones.En definitiva, com sempre Arcadi ens va tocar amb els seu saber i al mateix temps també ens va dir, que malgrat tot, cal lluitar i denunciar, perquè un altre món és possible.
*va publicar-se més informació sobre la revista [+]
















dilluns, de gener 08, 2007

inauguració_dissabte_20 de gener!


18:30h> La Jota a la Plaça
durant la tarda: exposició, pintada d'un mural, grallers de Jesús...

20:30h> Presentació del Casal Popular Panxampla

22:00h> Sopar popular
i festeta amb Pepet i Marieta...

a partir del dia 20 de gener, lo Casal estarà obert divendres i dissabtes de 18:00 a 24:00h

s'hi faran activitats diverses, xerrades, tallers...
es podrà consultar la biblioteca, amb llibres, revistes, arxiu...
hi haurà servei de barra...
i moltes coses més
també hi haurà allò que vulgues aportar!

si vols més informació vine lo dissabte o envia un correu a panxampla@tinet.org!

divendres, de gener 05, 2007

Presentació de la revista Panxampla

Canvi d'hora, enlloc de ser a les 19:30, serà a les 19:00h.
gràcies i perdoneu les molèsties


presentació de la revista
panxampla moviments socials i alternatives
amb la participació d'Arcadi Oliveres
(Professor d'Economia Aplicada a la UAB i President de Justícia i Pau, entrevistat al primer número de la revista)
El proper dijous 11 de gener presentem la revista Panxampla, editada pel Casal Popular Panxampla, amb el primer número ja imprès i amb l'objectiu de ser de periodicitat semestral. Adjuntem l'editorial on expliquem quins són els objectius de la publicació i el sumari. La revista comença amb un monogràfic "quin progrés i a quin cost?", en el què es posen sobre la taula les principals agressions al territori i després hi ha diferents seccions com: Memòria Històrica, Opinió, Entrevista, Països Catalans, Internacional, Cultura, Expressió Lliure i Lo Racó de Panxampla, al sumari també podreu vore les diferents persones i col·lectius que han col·laborat amb articles o fotografies.


( El 20 de gener es farà l'gnaguració del Casal Popular Panxampla, properament donarem més informació)

_editorial

El Casal Popular Panxampla ja és una realitat, un espai de trobada a les Terres de l'Ebre. I amb ell aquesta revista. El primer pas està fet, però queda la part més difícil, la continuïtat. Una continuïtat que necessitarà de la vostra col·laboració.
La revista vol ser un altaveu de l'esquerra social a les nostres terres. Amb la intenció de ser una eina de debat i comunicació que ajude a construir una societat més igualitària i respectuosa amb el medi, on les persones i els pobles puguen ser lliures.
A més, volem qüestionar el model de territori que grans empreses, amb la complicitat silenciosa de les administracions locals, estan impulsant. Un model que perpetua el concepte de terra productora d'energia per a la Catalunya rica, però que a més, va camí de transformar i destrossar els indrets amb més valor cultural, medi ambiental i paisatgístic.
El canvi ja és evident: projectes de camps de golf, invasió dels aerogeneradors, massificació constructora al Delta i a la costa, encariment desmesurat del preu de l'habitatge... I paral·lel a aquest procés, uns ajuntaments que no entenen el concepte de democràcia participativa i planifiquen aquestes transformacions sense consultar la població, i el que és pitjor, prioritzant els interessos econòmics del capital als interessos socials. El territori no es pot vendre, el volem per viure!
Per tot això, aquest primer número presenta un monogràfic amb les múltiples agressions que estan patint les nostres comarques. Alhora volem desemmascarar les mentides que se'ns vénen com el progrés, benefici social o atracció d'inversions. Per exemple, Ascó o Vandellòs tenen avui més població que abans de tenir les nuclears? Quin ha estat el progrés per a aquests pobles?



::sumari::

MONOGRÀFIC:
quin progrés i a quin cost? _4


Plataforma en Defensa de l'Ebre _5 (Manolo Tomàs)

L'efecte Flix _6 (Francesc Visa)

Cap a un model alternatiu en la producció d'energia elèctrica _8 (Sergi Saladié)

Salvem lo paissatge de la Terra Alta _10 (Plataforma per la Defensa de la Terra Alta)

De productors elèctrics a enterradors nuclears _12 (Andreu Carranza)

Les Terres de l'Ebre en venda _13 (Xavi Rodríguez)

Els Plans de rehabilitació integral:
una altra forma d'especular? _14
(Observatori Crític de l'Habitatge)

Camps de golf _16 (Salvem la Bossarta)

ENTREVISTA:
Arcadi Oliveres _
18

INTERNACIONAL
Veneçuela, la revolució postergada _20
(Lucas Marco)

PAÏSOS CATALANS:
dones en moviment _22
(Neus Miró)

OPINIÓ:
Dret a l'autodeterminació dels pobles _24
(Víctor Alexandre)


MEMÒRIA HISTÒRICA
Apunts subjectius sobre identitat(s) ebrena(ques) _26
(Juli Loras)

CULTURA:
La jota a la plaça _28
(Ester Baiges)

Ovidi Montllor: ironia i tendresa _29 (Artur Gaya)

EXPRESSIÓ LLIURE
lo còmic i la foto denúncia _30 (Anna Rodríguez i Sisco)

LO RACÓ DE PANXAMPLA _31(Anna Sorribes)

PORTADA: Leonardo Escoda

La revista Panxampla és una publicació editada per l'Associació Cultural Casal Popular Panxampla, amb seu social al carrer Francesc Gil de Frederich, 6 baixos (43500) de Tortosa.

Estadisticas Gratis