dijous, d’agost 30, 2007

un any de jota a la plaça

Ara fa un any, en el marc del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre 2006 , a Roquetes, el Casal Popular Panxampla vam presentar la nostra proposta de “La jota a la plaça”.

Com ja sabeu, la proposta de “La jota a la plaça” partix d’una reflexió i d’un reconeixement de tot el treball que s’ha fet i s’està fent per la recuperació de la nostra cultura tradicional i popular.

“La jota a la plaça” pretén avançar un pas més en la recuperació de la jota i tornar-la a situar al seu lloc d’origen: la plaça i el carrer i d’esta manera, aconseguir que la visquem també de forma activa i participativa, baix dels escenaris i no només com a espectadors i espectadores.

Durant este any hem començat a caminar a ritme de jota. I ho hem fet de la mà dels diferents grups de jota que tenim a les Terres de l’Ebre (Grup de Jota Paracota d’Amposta, els grups de jota de Gandesa, Bot, Pinell, Benifallet, La Ràpita, Prat de Compte, Vilalba i els dos grups de jota de Paüls, el Cerç i el de l’Ajuntament). Hem comptat també amb el suport d'Ignasi Blanc i la participació i col·laboració de Jordi Angelats, Joseret i la seua rondalla, els Pàndols, Saragatona, La Colla Jove de dolçainers de Tortosa, Terrer Roig, Pepet i marieta, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Túbal. Amb el seu suport hem pogut posar en marxa “La jota a la plaça”. A totes estes persones i entitats i evidentment a totes les persones que us heu anat atansant i participant de la nostra proposta us volem manifestar el nostre agraïment .

Hem portat “La jota a la plaça” amb diferents sessions de “Parelles de jota” per ballar i alguna altra de jota cantada, a Tortosa, a Jesús, a L’Aldea i a Roquetes.

El Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre d’enguany ha empomat de ple la nostra proposta de “La jota a la plaça”. Hem fet un curs de dansa on hem pogut aprendre la jota de rondalla, la jota de Paüls, de Xerta i les dansades de Prat de Compte, Gandesa i Benifallet. El dissabte vam tindre el concert conjunt dels Quicos , Terrer Roig i Pepet i marieta; bàsicament a ritme de jota. Quina gentada ballant, escoltant... quin goig! I el diumenge vam poder tindre una jota a la plaça molt especial, amb la participació de tots els grups de jota del territori, vam ballar la jota de rondalla i les dansades amb el Texidor i la seua rondalla i Els Pàndols... fins a dir , ja no puc més! Si vam xalar!!

Des del Casal Popular Panxampla vos volem agrair la vostra participació i implicació. Fa un any dèiem, vos invitem a imaginar, la jota a la plaça és possible! Ara només cal que mirem les fotos... entre totes i tots l’estem fent possible.


Estadisticas Gratis