dissabte, d’abril 28, 2007

xarrada sobre Palestina // divendres 4 de maig

divendres 4 de maig a les 20:00h
durant tot el mes de maig: exposició de fotografies i dibuixos dels xiquets i les xiquetes del camp de refugiats de Jenin
al Casal Popular Panxampla


Durant el desembre del 2005 i el gener del 2006 un grup de cinc catalanes ens vam desplaçar a Israel i als Territoris Ocupats Palestins per dur a terme el projecte Un pont de diàleg de Catalunya a Jerusalem, coordinat des del Servei Civil Internacional (SCI-Catalunya), amb l'objectiu d'establir contacte amb organitzacions de dones i conèixer de prop el seu treball en el context del conflicte. El resultat ha estat la visita d'unes 25 organitzacions diferents: organitzacions palestines que viuen dins Israel, israelianes, i organitzacions de Cisjordània, així com de camps de refugiats, que ens han transmès les seves necessitats, prioritats, dificultats i estratègies per dur a terme la seva feina.
A grans trets:

- Les organitzacions de dones de Cisjordània, i amb especial atenció a la situació de la població dels camps de refugiats, ens va donar la possibilitat de conèixer de primera mà la realitat qüotidiana dels palestins sota una ocupació salvatge, i com aquestes dones creen i reforcen el teixit associatiu entre elles per mantenir una estructura de cobertura, informació i denúncia de la situació de la població palestina.

- Les organitzacions de dones palestines que viuen dins Israel, ens va aproximar a la problemàtica de la discriminació dels ciutadans/es àrabs dins d'Israel, l'aïllament i la discriminació en la que viuen immersos.

- I les organitzacions israelianes, ens van mostrar la seva feina per informar i sensibilitzar a la població israeliana dels efectes de l'ocupació sobre la població palestina. La perspectiva de gènere en la mediació en el conflicte, esdevé un punt de vista que pretén donar veu a la població més vulnerable. Les dones palestines pateixen l'ocupació, es converteixen en caps de família per l'empresonament dels seus marits, fills o germans, la manca d'oportunitats per mantenir a la família, el setge constant en tots els seus moviments, la por a les incursions, la impossibilitat de la reunificació familiar entre palestins dels territoris ocupats i palestins que viuen a Israel (segons la llei aprovada per l'Estat d'Israel), els refugiats, és per això que la feina d'aquestes dones es converteix en un valuós testimoni de la lluita diària que porten per trobar vies de solució al conflicte.

Alba Rotches, pedagoga
Gemma Cots, periodista
Laura Sicart, historiadora
Montserrat Viñets, advocada
Núria Tomàs, politòloga
Estadisticas Gratis