dimecres, d’octubre 18, 2006

Correllengua'06

Un any més, des del mes de setembre fins a principis de novembre, la flama en defensa de la llengua recorre pobles i comarques arreu dels Països Catalans.

El proper dimecres 25 d'octubre el Correllengua arriba a Tortosa, com en edicions anteriors, els actes comencen als instituts (dijous).

El divendres Àngela Buj Alfara realitzarà un taller sobre el lèxic i la riquesa de la nostra llengua.

El dissabte continuarem amb la cultura de les nostres comarques, ajuntant el Correllengua amb el projecte “La jota a la plaça”, en esta ocasió: versant, improvisant i cantant jotes... Artur Gaya farà un taller a la tarda i a la nit, en acabar el sopar popular que hem organitzat; posarem en pràctica el que haurem après.

dimecres 25 d’octubre
Activitats a l’IES Joaquín Bau

dijous 26 d’octubre

Xerrada als IES de l’Ebre i IES Joaquín Bau


divendres 27 d’octubre

“les paraules, un gran tresor” Proveu de fer el següent abecedari: Abadejo, Birla, Calcetí, Dècim, Escarabitxa, Fardatxo, Granera, Hòmens, Iaia, Jóvens, Llima, Maçana...
Veniu i completarem l'abecedari, les comentarem, les direm, les escriurem. Paraules d'aquí i d'altres llocs: paraules catalanes.
Taller amb Àngela Buj Alfara.
20:30h al Casal Popular Panxampla

dissabte 28 d’octubre
“la jota cantada” versem, improvisem i cantem jotes...
Taller amb Artur Gaya
18:30h al Casal Popular Panxampla

sopar popular i, en acabar, improvisem i cantem jotes!
21:30h al Casal Popular Panxampla

www.correllengua.org

Casal Popular Panxampla:
C/ Francesc Gil de Frederich, 6 (Tortosa)
al Carrer Ample, entre la Plaça dels Farols i la nova Biblioteca



dimecres, d’octubre 04, 2006

CONCENTRACIÓ

El proper divendres 6 d'octubre a les 20:30h a la Plaça de l'Àngel ( Tortosa) hi ha una concentració contraria als camps de golf i l'especulació.

La concentració es va decidir convocar durant el debat que hi va haver en finalitzar la xarrada que va tenir lloc el passat divendres a la Casa de l'Aigua, a càrrec de Rosa Andreu (Casal Popular Panxampla) i Damià Vernet (Gepec).











+Info: lamarfanta, el Punt, l'Ebre Digital



Parelles de Jota

dissabte 7 d'octubre 18:00h a la Llotja del Parc de Tortosa

"parelles de jota"
ballant, ballant aprenem a ballar i a puntejar la jota...
gent que sap ballar-la i gent que té ganes de ballar-la!














+info: panxampla@tinet.org






Crònica xarrada-debat

El passat 29 de setembre el Casal Popular Panxampla vam organitzar un acte a la Casa de l’Aigua per a debatre les repercussions que tindria sobre el territori la construcció de camps de golf i urbanitzacions que va tenir una gran assistència. Us adjuntem una fotografia de l’acte de Joan Panisello.













L’acte va constar de la presentació en públic per part de Rosa Andreu del Casal Popular Panxampla de les alegacions que vam presentar contra el projecte d’urbanització i camp de golf de Vinallop on ja es denunciava públicament la il·legalitat del projecte. Seguidament hi va haver una intervenció més de caràcter més general del Damià Vernet del GEPEC que va explicar la situació dels camps de golf a Catalunya i a l’estat espanyol. Us adjuntem un resum de les intervencions.

Tot seguit es va obrir el debat en el qual es va decidir CONVOCAR UNA CONCENTRACIÓ el proper divendres 6 d’octubre a les 20.30 a la plaça de l’Angel, a Tortosa.

Al final de l’acte es va fer un homenatge a Carlos Llaó, amic i company de lluita (membre del Casal Popular Panxampla) que vam perdre la setmana passada.



Estadisticas Gratis