dimarts, de gener 25, 2011

Amb la crisi, quin futur volem per a les Terres de l'Ebre?

dissabte 28 de gener, a les 19:30h
Biblioteca Delta de l'Ebre (Deltebre)
Presentació del documental Obrint l'esquerda i taula rodona "Quin futur volem per a les Terres de l'Ebre?" amb la participació de Joan Montesó (coordinador d'Unió de Pagesos) i d'un membre de Maulets.


dissabte 29 de gener, a les 19:30h
Gandesa | Casal de Joventut
Amb la crisi, quin futur volem per a la Terra Alta?
Presentació del documental Obrint l'esqueda i taula rodona "Quin futur volem per a la Terra Alta?" amb la participació de Xavi Fortuño (membre de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta) i d'un membre de Maulets.

Xavier Besalú: 'No hi ha hagut voluntat política ni lideratge per resoldre el problema de Salt'

Xavier Besalú: 'No hi ha hagut voluntat política ni lideratge per resoldre el problema de Salt'

Entrevista amb el pedagog Xavier Besalú, de la UdG, que explica la 'situació de pobresa i de manca de perspectives de futur' que hi ha al municipi.

'Hi ha una situació de pobresa i de misèria a Salt, detectada des de fa temps, i de manca de perspectiva de futur entre els adolescents i la gent jove', explica en aquesta entrevista de VilaWeb TV el professor de pedagogia, especialitzat en multiculturalitat, de la Universitat de Girona Xavier Besalú. Considera que durant molt temps, començant per l'ajuntament, s'ha optat per deixar passar el temps, en comptes de fer una política d'immigració adequada.

dimarts, de gener 18, 2011

"La Mediterrània: allà on el riu s'eixampla. Què en sabem de la relació Ebre-Mediterrània?"


Aquest dijous dia 20 a les 19:30h la Casa de l'Aigua us ofereix la conferència "La Mediterrània: allà on el riu s'eixampla. -Què en sabem de la relació Ebre-Mediterrània?" a càrrec del Dr. Jordi Salat, oceanògraf físic de l'Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona.

+info: www.casadelaigua.blogspot.com

Sant Antoni a Roquetes

recuperació de la festa de Sant Antoni a Roquetes, amb La Jota a la Plaça

diumenge 23 de gener a les 13 hores

lloc: davant l'Església de Roquetes.

+info: Ajuntament de Roquetes

dijous, de gener 13, 2011

"Ja n'hi ha prou!", una publicació per denunciar les retallades socials

161733_janhihaprou

Aquests dies ha aparegut la capçalera "Ja n'hi ha prou!", una publicació sorgida en resposta a les amenaces a les pensions i que acompanyarà les mobilitzacions que es duran a terme arreu del país durant el mes de gener.

"Ja n'hi ha prou!", compta amb un tiratge de 40.000 exemplars i és una col·laboració de tres publicacions vinculades als moviments populars: el Catalunya, portaveu de la CGT de Catalunya i les Illes Balears, L’Accent, i el setmanari Directa.

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa es reuneix amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa es reuneix amb l’alcalde Ferran Bel un cop passades les eleccions al Parlament de Catalunya. El motiu de la reunió ha estat el de posar sobre la taula la problemàtica de la simbologia franquista a Tortosa, una qüestió que un cop més no està resolta. Llegir el comunicat enviat per al Comissió.

El Panxampla demana més rapidesa en el canvi de nom del barri 13 de Gener

Llegir la notícia al diari El Punt.


Bel avança que ja està en marxa el procés perquè Carreteres canviï les plaques informatives del barri del 13 de Gener de Tortosa

Vore vídeo a Teveon.tv


divendres, de gener 07, 2011

reparteixen carbó a qui no s'ha portat bé

Per tercer any, diversos patges acompanyats per membres de Maulets de les Terres de l'Ebre reparteixen carbó.

Enguany, l'acció s'ha centrat en la denúncia per assenyalar els culpables de la crisi que estem patint actualment i els que se'n aprofiten per enriquir-se o per tirar endavant retallades socials. Els jóvens, han portat carbó a llocs com oficines de “La Caixa” i ETTs, els ajuntaments d'Amposta, Tortosa, El Pinell de Brai i Ascó i la fàbrica de la multinacional Indo. L'acció, que s'ha fet per tercer any consecutiu, ha estat molt ben rebuda per la gent del carrer, que ha animat els jóvens amb comentaris i crits de suport. La part negativa de la jornada l'han protagonitzat, d'una banda, el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Josep Garriga, que ha escridassat els jóvens i els ha titllat de “bruts” i “ganduls”; i de l'altra la Policia Local d'Ascó, que ha fet identificar a un dels jóvens.

Llegir crònica completa

+info: www.maulets.org/ebre


dimarts, de gener 04, 2011

MANIIFEST: DEFENSEM EL CATALÀ A LES ESCOLES

Les persones convocants rebem amb indignació la sentència del Tribunal Suprem que, sens dubte, invalida el model d’immersió lingüística del sistema educatiu a Catalunya, tan valorat i seguit per d’altres comunitats plurilingües d’arreu del món i reconegut i defensat tant per la Comissió com pel Parlament Europeu durant l’any 2009, qui el va posar com a exemple a seguir per a la resta de països de la Unió Europea.

Es tracta d’una sentència que ataca frontalment l’essència de la cohesió social del poble català, tocant de mort un dels seus pilars fonamentals. Algunes veus diuen que és una sentència absurda i desproporcionada, atès que no és fruit de cap conflicte lingüístic, ni sol·licitada per cap grup social, sinó únicament per tres particulars. Aquesta sentència però, la considerem el cavall de Troia que utilitzaran partits i entitats espanyolistes per a tombar la paret mestra de l’educació catalana.

Queda clar que es tracta, sens dubte, d’una sentència més política que jurídica, i esdevé un exemple més del que està essent un reguitzell d’agressions semblants, fruit de la interpretació restrictiva de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

Per si no fos poc, aquesta sentència arriba precisament en el moment en què diferents informes evidencien que els estudiants a Catalunya no tenen un nivell inferior de coneixement i domini de les llengües que els de la resta de l’Estat espanyol i a més a més tenen més facilitat per aprendre terceres i quartes llengües.

Volem alertar de les nefastes conseqüències que l’aplicació d’aquesta sentència pot comportar: la segregació escolar en funció de la tria lingüística i, conseqüentment, el trencament de la cohesió social. També la limitació de les oportunitats de les persones no catalanoparlants a l’hora de viure i treballar a Catalunya, ja que el desconeixement de la llengua catalana impedirà la seva plena inclusió social.

Per tot això, protestem enèrgicament i cridem la societat catalana a organitzar-se per tal de donar una resposta adequada a aquest intent de genocidi lingüístic alhora que fem nostres les crides a
la INSUBMISSIÓ fetes des de les Federacions d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), d’Ensenyament secundari (Fapes) i d’Escoles Lliures (Fapel), així com de diferents entitats i institucions del País.

A Tortosa, 23 de desembre de 2010.

Adhesions de les Terrres de l'Ebre: (a dia 4 de gener de 2010)

Ajuntament de Tivenys
Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa
Associació AMICS d'Ulldecona
Associació amigues i amics UNESCO Tortosa
Associació Atzavara-arrels
Associació Cultural "Camí de Sirga" de Tivenys
Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet
Associació cultural i ecologista "Arjub" de Roquetes
Associació Cultural Soldevila de Campredó
Associació Juvenil Campredó Jove
Casal Popular Panxampla
CCOO Ensenyament Terres de l'Ebre -Sindicat de mestres-
COS (Coordinadora Obrera Sindical)
ERC Roquetes
ERC Tortosa
FOLC (Federació d'organitzacions per la llengua catalana)
Gralles i Tabals de Jesús
ICV Terres de l'Ebre
Maulets Terres de l'Ebre
Obre't Ebre
Òmnium Cultural Terres de l'Ebre
Solidaritat Catalana per la Independència Terres de l'Ebre
Unió de Pagesos
USTEC·STEs

Es seguiran recollint adhesions a la següent adreça de correu electrònic:
adhesionsterresdelebre@gmail.com
Estadisticas Gratis