dijous, d’octubre 28, 2010

Mestre Joan Solà, et trobarem a faltar

Avui, 27 d'octubre de 2010, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment uns quants articles del reglament d'ús de la llengua catalana de l'ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, avui, mestre Joan Solà et trobem a faltar. Demà enyorarem el teu Parlem-ne a les pàgines del suplement de cultura de l'Avui, la teua veu ferma i decidida tot manifestant des del poder que t'atorga la saviesa que el poble català no s'ha de sentir subordinat, tot i que avui, dia del teu dol, tornen a agredir-nos feroçment.

Gràcies mestre, gràcies per transmetre'ns la valentia, la fermesa i la consciència per la defensa dels nostres drets com a poble, per ensenyar-nos que “llengua, poble i individu són un lligam inextricable”.



Divendres: presentació del vídeo: El monument a la Batalla de l’Ebre de Tortosa

divendres 19 d’octubre a les 20:30
al Casal Popular Panxampla (Tortosa)


Presentació del vídeo:
El monument a la Batalla de l’Ebre de Tortosa, allibera’t de la simbologia franquista.

Amb les intervencions de: Victòria Campos, Manuel Pérez Bonfill, Ramon Miravall, Josep Subirats Piñana, Manolo Tomàs, Cinta Arasa, Josep Maria Terricabras, Emigdi Subirats, Xavi Sarrià, Juli Loras, Susanna Abella i Ignasi Blanch.

Roda de premsa de la Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa ha presentat el documental per la retirada del monument



S'inicia una campanya d'enviament de correus elctrònic a Ferran Bel, amb qui mantindran una reunió el proper 2 de novembre.

Persones d'àmbits diferents estan mostrat el seu suport a la campanya: Toni Soler (periodista), Arcadi Oliveres (economista, professor de la UAB i president de Justícia i Pau), Arturo Gaya (periodista i músic), Màrius Serra(escriptor), Neus Miró (sociòloga), Víctor Alexandre (periodista i escriptor), Xavier Garcia (periodista i escriptor), Andreu Carranza (escriptor), Clàudia Pujol (directora de la Revista Sàpiens), Joan Montesó (membre d’Unió de Pagesos), José Juan Moreso (rector de UPF), Matthew Tree (escriptor), Jesús Tibau (escriptor), Xavier Grasset (periodista), Josep M. Terricabras (filòsof), Emigdi Subirats (professor i escriptor), Vitòria Campos (represaliada), Manolo Pérez Bonfill (professor jubilat i escriptor), Susanna Abella (membre de la PDE), Xavi Sarrià, Manolo Tomàs (membre de la PDE), Ramon Miravall (historiador), Ignasi Blanch (il·lustrador), Juli Loras (mestre d'escola), Cinta Arasa (politòloga) i Josep Subirats Piñana (polític i escriptor).

Llegir més informació sobre la roda de premsa...

Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa
Casal Popular Panxampla

www.quinacapital.blogspot.com

divendres, d’octubre 15, 2010

divendres 22 d'octubre: aturem lo cementiri nuclear!


Concentració i cercavila fins les seus de CiU, el PSC i la Delegació del Govern de la Generalitat, per tal de reclamar mesures i compromisos ferms per aturar el cementiri nuclear.

Divendres 22 d'octubre a les 20:00h
Plaça de l'Àngel, Tortosa

CANC
Col·lectiu Anticementiri Nuclear del Baix Ebre
Jóvens de les Terres de l'Ebre

dijous, d’octubre 14, 2010

Correllengua a Tortosa



























Un any més, La flama del Correllengua arriba a les nostres comarques.

Amb el Correllengua, centenars i centenars d'associacions i col·lectius d'arreu dels Països Catalans, fan sentir la veu d'un poble unit en favor de la seva llengua.

Dimecres 20 d'octubre

Casal Popular Panxampla 19:30h
Taller de jota ballada amb La Jota a la Plaça

Dijous 21 d'octubre

Casal Popular Panxampla 19:30h
Taller de jota cantada amb Artur Gaya

Dissabte 23 d'octubre

Auditori Feli Pedrell de 10h a 12h
Taller de jota del Nord del País Valencià amb Àlex Torres "el xiquet de la Plana"

Mercat de Tortosa 12h
La Jota al Mercat

Parc Municipal 23h
Ball de Buero amb el grup de danses "El Raval"

Divendres 12 de novembre

Concert amb Pep Gimeno "Botifarra"
Més endavant concretarem el lloc i l'hora

Properament publicarem les convocatòries d'altres pobles de les Terres de l'Ebre.

+info:
wwww.cal.cat
www.panxampla.org
www.4mes1.org

dimecres, d’octubre 13, 2010

Moció popular demanant la retirada de la simbologia franquista a Tortosa.

seguiu l'espai creat especialment per a la campanya

El
Casal Popular Panxampla presenta una moció popular amb centenars de signatures de suport.

COMUNICAT DE PREMSA

Avui 13 d’octubre de 2010 la “Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa” del Casal Popular Panxampla ha presentat una moció popular a l’ajuntament de Tortosa avalada per 2000 signatures, sol·licitant la retirada del monument franquista del riu (el monument franquista més gran de Catalunya), el canvi de nom de l’institut i plaça Joaquín Bau (dirigent polític durant les dictadures de Primo de Rivera i Franco, i que va col·laborar en la preparació del cop d’estat de Franco) i el canvi de nom del barri 13 de gener (dia de l’entrada de les tropes franquistes a Tortosa).

Durant la roda de premsa s’ha destacat que els representants dels partits ERC, ICV i PSC s’han compromès a donar suport a la moció. El portaveu del casal Panxampla ha manifestat la confiança en el suport de CiU a la moció, donat el caràcter catalanista de la formació, així mateix ha fet públic que s’ha demanat una reunió amb l’alcalde - i president de Convergència a Tortosa - Ferran Bel.

Finalment també s’ha informat de la presentació d’una instància a l’alcalde que sol·licita que el tema sigui debatut al proper ple municipal de novembre, ja que hi ha temps suficient per incloure’l com a punt.

D’altra banda, els membres del Casal Popular Panxampla han volgut ressaltar el fet que aquesta demanda popular coincideix amb les declaracions realitzades la setmana passada a Tortosa pels responsables del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Jordi Guixé va presentar a Tortosa els resultats i les conclusions del cens de simbologia franquista a Catalunya i va considerar que és necessari retirar el monument i efectuar els canvis de noms al 13 de Gener, a la Plaça i a l'Institut Joaquin Bau.

A la web del Casal Popular Panxampla s’ha habilitat un espai on hi ha els materials d’aquesta campanya (cartells, imatges, textos…) i s’hi aniran penjant les diferents notícies i activitats relacionades.

Tortosa, 13 d’octubre de 2010

Casal Popular Panxampla


Estadisticas Gratis